4688 nieuwe besmettingen gemeld door RIVM, weer forse daling ziekenhuisbezetting

De afgelopen 24 uur zijn er 4688 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Dat ligt boven het weekgemiddelde van 4533 besmettingen per dag.

null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag. Er is een lichte stijging ten opzichte van woensdag, toen werden er 4613 nieuwe besmettingen geteld.

In de gemeente Amsterdam werden 224 positieve tests gemeld; donderdag waren dat er 174.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten dat op een verpleegafdeling of intensive care ligt, is opnieuw gedaald. Ziekenhuizen behandelen nu 1899 mensen vanwege Covid-19. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De laatste keer dat er minder dan 2000 mensen met Covid-klachten in het ziekenhuis lagen, was op 17 maart.

Ten opzichte van woensdag daalde het aantal opgenomen coronapatiënten met 103. Op de verpleegafdelingen zijn 119 bedden vrijgekomen ten opzichte van een dag eerder. Op die vleugels liggen nu 1246 coronapatiënten. Het aantal coronapatiënten op de ic’s daalde met 15 naar 621.

Sterfgevallen

Er zijn afgelopen etmaal 18 nieuwe sterfgevallen gemeld bij het RIVM; woensdag waren dat 15 nieuwe gevallen. Dit wil niet zeggen dat deze mensen ook daadwerkelijk in deze periode zijn overleden. Soms worden sterfgevallen met enige vertraging doorgegeven.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden