4229 nieuwe besmettingen, minder patiënten in ziekenhuis

In het afgelopen etmaal zijn er 4229 coronabesmettingen geregistreerd, meldt het RIVM. Dat aantal ligt boven het weekgemiddelde van 3430, wat door de sluiting van de teststraten begin deze week een vertekend getal is. Het aantal patiënten in het ziekenhuis is opnieuw gedaald.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Het aantal geregistreerde besmettingen is iets minder dan vrijdag, toen er 4385 nieuwe besmettingen werden gemeld. Donderdag waren het er 4472 en een dag eerder 3226. In de gemeente Amsterdam werden 150 nieuwe besmettingen geregistreerd.

De sterke daling in het aantal gemelde besmettingen aan het begin van deze week heeft te maken met het weer. Teststraten waren de afgelopen dagen deels gesloten, en het is maar de vraag of iedereen met klachten nu de gang naar de teststraat maakt. Het RIVM kan nog geen uitspraak doen over hoe groot het effect van het weer is op het zicht op het coronavirus.

Ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is afgelopen etmaal verder gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1863 mensen met Covid-19, 41 minder dan vrijdag, toen er 1904 coronapatiënten in een ziekenhuis lagen.

Verpleegafdelingen behandelen momenteel 1325 coronapatiënten, 45 minder dan op vrijdag. Het aantal patiënten op de intensive cares nam licht toe, van 534 naar 538.

Sterfgevallen

De afgelopen 24 uur zijn er 67 nieuwe sterfgevallen gemeld, bijna evenveel als op vrijdag (66). Donderdag werden 74 overlijdens gemeld. Sterftecijfers worden soms met vertraging doorgegeven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden