4148 nieuwe besmettingen gemeld door RIVM, verdere daling ziekenhuisbezetting

De afgelopen 24 uur zijn er 4148 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Dat ligt iets onder het weekgemiddelde van 4367 besmettingen per dag. Opnieuw is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen flink gedaald.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag. Er is een daling ten opzichte van donderdag, toen werden er 4688 nieuwe besmettingen geteld. Afgelopen woensdag waren dit er 4613.

In de gemeente Amsterdam werden 175 positieve tests gemeld; donderdag waren dat er 224, woensdag 174.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten dat op een verpleegafdeling of intensive care ligt, is opnieuw gedaald. Ziekenhuizen behandelen nu 1822 mensen vanwege Covid-19. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De laatste keer dat er minder dan 2000 mensen met Covid-klachten in het ziekenhuis lagen, was op 17 maart.

Ten opzichte van donderdag daalde het aantal opgenomen coronapatiënten met 77. Op de verpleegafdelingen zijn 32 bedden vrijgekomen ten opzichte van een dag eerder. Op die vleugels liggen nu 1214 coronapatiënten. Het aantal coronapatiënten op de ic’s daalde met 13 naar 608.

Sterfgevallen

Er zijn afgelopen etmaal twaalf nieuwe sterfgevallen gemeld bij het RIVM; donderdag waren dat 18 nieuwe gevallen, woensdag 15. Dit wil niet zeggen dat deze mensen ook daadwerkelijk in deze periode zijn overleden. Soms worden sterfgevallen met enige vertraging doorgegeven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden