3914 nieuwe besmettingen, aantal opnames opnieuw verder gedaald

Het afgelopen etmaal zijn er 3914 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat ligt boven het weekgemiddelde van 3131 besmettingen per dag. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen blijft dalen.

Het Parool
null Beeld Hollandse Hoogte / Robin Utrecht
Beeld Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

Dat blijkt uit de laatste dagcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Steeds minder mensen lopen het coronavirus op. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 21.915 meldingen van positieve tests, gemiddeld 3131 per dag. Dat gemiddelde daalt voor de negentiende dag op rij en heeft nu het laagste niveau sinds 1 oktober bereikt.

Donderdag werden er 3426 nieuwe coronagevallen geregistreerd, woensdag waren het er nog 2794. Dat was het laagste aantal sinds begin februari, toen een aantal teststraten vanwege het stormachtige weer gesloten bleven. In een maand tijd is het aantal wekelijkse nieuwe coronagevallen meer dan gehalveerd.

In Amsterdam zijn de afgelopen 24 uur 181 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is meer dan een dag eerder, toen 134 positieve tests werden gemeld. Woensdag waren het er 151.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is opnieuw gedaald. Het zijn er nu 1440, 72 minder dan donderdag. Op de ic liggen nu 521 mensen met corona, 20 minder dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen liggen 919 mensen met corona, dat zijn er 52 minder dan donderdag.

Er werden het afgelopen etmaal 120 patiënten nieuw opgenomen. Daarvan kwamen er 27 op een ic-bed terecht. De instroom in de ziekenhuizen daalt nog steeds gestaag. Gemiddeld werden de afgelopen week 98 mensen per dag op een verpleegafdeling opgenomen met corona. Dat is 58 procent minder dan drie weken geleden en het laagste weekgemiddelde sinds oktober.

Op de intensive care worden nu per dag gemiddeld 21 mensen opgenomen. Dat is het laagste gemiddelde sinds begin december.

Sterfgevallen

De afgelopen 24 uur zijn er 15 meldingen binnengekomen van mensen die zijn overleden aan de gevolgen van Covid-19. Dit betekent niet per definitie dat deze mensen ook in deze periode zijn overleden, cijfers worden soms met vertraging doorgegeven.

In totaal zijn er in Nederland nu iets meer dan 17.500 mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden