3497 nieuwe besmettingen, meer dan weekgemiddelde

In het afgelopen etmaal zijn er 3497 coronabesmettingen geregistreerd, meldt het RIVM. Dat aantal ligt boven het weekgemiddelde van 3361, wat door de sluiting van de teststraten begin deze week een vertekend getal is. Het aantal patiënten in het ziekenhuis is licht gedaald.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Het aantal geregistreerde besmettingen is minder dan zaterdag, toen er 4229 nieuwe besmettingen werden gemeld. Vrijdag waren het er 4385 en een dag eerder 4472. In de gemeente Amsterdam werden zondag 195 nieuwe besmettingen geregistreerd.

De sterke daling in het aantal gemelde besmettingen aan het begin van deze week heeft te maken met het weer. Teststraten waren de afgelopen dagen deels gesloten, en het is maar de vraag of iedereen met klachten nu de gang naar de teststraat maakt. Het RIVM kan nog geen uitspraak doen over hoe groot het effect van het weer is op het zicht op het coronavirus.

Ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is afgelopen etmaal licht gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1859 mensen met Covid-19, 4 minder dan zaterdag, toen er 1863 coronapatiënten in een ziekenhuis lagen.

Verpleegafdelingen behandelen momenteel 1329 coronapatiënten. Het aantal patiënten op de intensive cares nam licht licht af, van 538 naar 530.

Sterfgevallen

De afgelopen 24 uur zijn er 23 nieuwe sterfgevallen gemeld, dat is minder dan op zaterdag (67). Vrijdag werden 66 overlijdens gemeld. Sterftecijfers worden soms met vertraging doorgegeven

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden