3438 nieuwe besmettingen, aantal opnames daalt verder

Het afgelopen etmaal zijn er 3438 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat ligt boven het weekgemiddelde van 3127 besmettingen per dag. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen blijft dalen.

Het Parool
null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Dat blijkt uit de meest recente dagcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Steeds minder mensen lopen het coronavirus op. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 21.889 meldingen van positieve tests, gemiddeld 3127 per dag. Dat gemiddelde daalt voor de twintigste dag op rij en heeft nu het laagste niveau sinds 1 oktober bereikt.

Vrijdag werden er 3914 nieuwe coronagevallen geregistreerd, donderdag waren het er nog 3426, woensdag 2794. In een maand tijd is het aantal wekelijkse nieuwe coronagevallen meer dan gehalveerd.

In Amsterdam zijn de afgelopen 24 uur 207 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is meer dan een dag eerder, toen 181 positieve tests werden gemeld. Donderdag waren het er 134.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is opnieuw gedaald. Het zijn er nu 1352, 88 minder dan vrijdag. Op de ic liggen nu 499 mensen met corona, 22 minder dan een dag eerder. Het is voor het eerst in vijf maanden tijd dat er minder dan 500 coronapatiënten op de intensive care liggen. Op de verpleegafdelingen liggen 853 mensen met corona, dat zijn er 66 minder dan vrijdag.

Er werden het afgelopen etmaal 110 nieuwe patiënten opgenomen. Daarvan kwamen er 17 op een ic-bed terecht. De instroom in de ziekenhuizen daalt nog steeds gestaag.

Sterfgevallen

De afgelopen 24 uur zijn er 8 meldingen binnengekomen van mensen die zijn overleden aan de gevolgen van Covid-19. Dit betekent niet per definitie dat deze mensen ook in deze periode zijn overleden, cijfers worden soms met vertraging doorgegeven.

In totaal zijn er in Nederland nu iets meer dan 17.615 mensen overleden aan de gevolgen van het longvirus.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden