2160 nieuwe besmettingen, weer minder coronapatiënten in ziekenhuizen

Tussen vrijdag- en zaterdagochtend zijn er 2160 nieuwe coronabesmettingen gemeld – dat ligt onder het zevendaags gemiddelde van 2441 besmettingen per dag. Ook het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is opnieuw afgenomen.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Vrijdag werden er 2440 nieuwe positieve coronatests geregistreerd.

In de regio Amsterdam zijn het afgelopen etmaal 105 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat zijn er minder dan de dag ervoor, toen er 156 positieve tests werden gemeld.

Ziekenhuis

Ook het totaalaantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal verder gedaald. Op dit moment liggen er 1009 mensen met Covid-19 op een intensive care of verpleegafdeling. Vrijdag waren dat er nog 1065.

Afgelopen 24 uur zijn er zeven nieuwe coronapatiënten bijgekomen op de ic’s. In totaal behandelen de intensive cares nu 351 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Donderdag waren dat er nog 377 . Dat betekent dat meer mensen de intensive cares hebben verlaten of zijn overleden dan dat er nieuwe patiënten bijkwamen.

Op de verpleegafdelingen werden 76 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Er liggen in totaal nu 658 patiënten op de verpleegafdelingen. Vrijdag waren dat er 688.

Sterfgevallen

Het RIVM registreerde de afgelopen 24 uur 9 nieuwe sterfgevallen, vrijdag waren dat er 8, donderdag 14.

Dit wil niet zeggen dat deze personen ook daadwerkelijk op die dag zijn overleden. Sterfgevallen worden soms met enige vertraging doorgegeven aan het RIVM.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden