Nieuws

16.287 nieuwe coronagevallen, vrijwel gelijk aan record

Voor de tweede dag op rij zijn meer dan 16.000 coronabesmettingen bij gekomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg tussen donderdagochtend en vrijdagochtend 16.287 meldingen van positieve tests.

Het Parool
Een GGD-medewerker voert een coronatest uit in een teststraat. Beeld ANP
Een GGD-medewerker voert een coronatest uit in een teststraat.Beeld ANP

Donderdag meldde het RIVM 16.364 nieuwe besmettingen. Daarmee kent deze golf de hoogste piek van alle voorgaande golven. Wat opvalt in de cijfers, is dat deze besmettingsgolf eigenlijk iedereen treft. Vrijdagavond komt het kabinet bijeen om te spreken over de te nemen maatregelen om het aantal besmettingen naar beneden te drukken.

Vanaf zaterdagavond 19.00 moeten niet-essentiële winkels en horeca drie weken lang dicht om 19.00 uur, en mogen mensen thuis nog maximaal 4 gasten ontvangen. Later volgt waarschijnlijk een 2G-beleid, waarbij ongevaccineerden niet welkom zijn.

Ziekenhuizen

Ziekenhuizen hebben de afgelopen dag 259 nieuwe coronapatiënten binnen zien komen. Dat is het hoogste aantal opnames in een dag sinds 15 mei, bijna zes maanden geleden.

De verpleegafdelingen namen 225 coronapatiënten op en de intensive cares 34. In de afgelopen zeven dagen registreerde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) gemiddeld 218 nieuwe opnames per dag. Dat is het hoogste niveau sinds 16 mei. Het gemiddelde stijgt nu voor de 31e dag op rij.

In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1755 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het hoogste aantal sinds 21 mei. Voor het eerst in maanden liggen er meer dan 1400 coronapatiënten op de verpleegafdelingen en meer dan 350 op de intensive care.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden