Zomergast Wouter Bos best bekeken

De tv-avond met Wouter Bos was de best bekeken aflevering van dit seizoen van Zomergasten. Het gesprek tussen Wilfried de Jong en de oud-politicus (op 25 augustus) trok 820.000 kijkers.

Wouter Bos. Beeld ANP
Wouter Bos.Beeld ANP

Theaterregisseur Johan Simons (op 18 augustus) haalde de minste kijkers: 497.000. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek, gemeten op de dag van uitzending.

Naar de laatste gast van deze 26e editie, kunstenaar/innovator Daan Roosegaarde, keken zondag 580.000 mensen (plek 4). Cabaretier Hans Teeuwen opende de serie, met 812.000 kijkers (plek 2). Naar hoogleraar conflict en veiligheid Beatrice de Graaf keken 609.000 mensen (plek 3). Schrijfster Nelleke Noordervliet trok 556.000 kijkers en haalde daarmee de vijfde plaats.

'Goed bevallen'
'We zijn er niet vies van, maar kijkcijfers zijn voor ons niet het belangrijkste. We doen daarvoor ook geen concessies', reageert Zomergasten-eindredacteur Peter van Ingen. 'Voor ons is ook interessant hoe een gast en zijn of haar uitspraken het na de uitzending doen op sociale media, in de media, in mails aan ons, in columns. Wat dat betreft is dat effect dit keer iets groter dan vorig jaar. Er is vooral veel gereageerd op Johan Simons, Wouter Bos en Daan Roosegaarde.'

De presentatie was dit jaar in handen van Wilfried de Jong. 'Dat is heel goed bevallen. Wilfried deed het met een combinatie van empathie én heel goed op de hoogte zijn van de gast en diens onderwerpen. Ik was erg enthousiast over de manier waarop hij zijn gast meenam. We gaan binnenkort met hem om de tafel zitten voor een terugblik. En hoewel daar verder tussen hem en ons nog helemaal niets over is gezegd, zou het misschien zomaar kunnen dat we het van onze kant over volgend jaar gaan hebben.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden