Yvon blikt terug: Het leukste is de romance voor Henrieke

Het eind van het jaar nadert en daarom blikt Yvon Jaspers terug op een wederom succesvol seizoen van het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw. De presentatrice neemt alle kandidaten door. Van de fanatieke Aad tot de positieve Henrieke.

Suzanne Borgdorff
Boerin Henrieke datet nu met melkveehouder Ronald Beeld anp
Boerin Henrieke datet nu met melkveehouder RonaldBeeld anp

Bloemenkweker Aad kreeg na een aantal afleveringen de titel 'Dict-Aad' mee. Hij stuurde zonder pardon kandidate Jeannet alleen de schuur in met een bebloede vinger. Yvon is van mening dat Aad fanatiek aan Boer Zoekt Vrouw begon omdat hij precies wist wat hij zocht. 'Hij vond het niet altijd even gemakkelijk om met een open blik naar alle dames te kijken', aldus Yvon. 'Aad werd steeds zachter en in Jeannet heeft hij gevonden waar hij al die jaren naar op zoek was.'

Boer Martin maakte een 'feestje' van zijn deelname aan de show. Als Martin een keuze moet gaan maken tussen Swaen en Wilma ondervraagt hij zijn kinderen tijdens een autorit. 'Het bleek fifty-fifty', legt Yvon uit. 'Martin moest het echt zelf doen. En dat deed hij. Zijn kinderen gaven hem een duw in de goede richting en hij ging ervoor.' De presentatrice is van mening dat Martin, die uiteindelijk koos voor de zorgzame Wilma, een onvergetelijke kerst tegemoet gaat.

100 mannen
Al was het niet altijd zichtbaar, boerin Henrieke heeft volgens Yvon veel plezier gehad. Ze heeft dan ook bewondering voor de positieve wijze waarop Henrieke de logeerweek heeft beleefd. 'Ze is echt niet zomaar omver te blazen. Zelfs niet door 100 mannen.' Pardoes verklapt Yvon dat Henrieke nu een man in haar leven heeft - al is dat niet een kandidaat uit Boer Zoekt Vrouw. Yvon: 'Het leukste is natuurlijk dat er nu toch echt wel een kleine romance zit aan te komen!' Dat duidt hoogstwaarschijnlijk op de relatie met melkveehouder Ronald.

De jonge boer Henk ging, na het ontvangen van maar liefst 1109 liefdesbrieven, volgens de presentatrice heel secuur te werk. 'Prachtige dames, met wulpse lokken schoof hij aan de kant', geeft ze aan. 'Hij koos vol overtuiging voor Fiona. Ik vertrok van de boerderij en zag een stel dat zo bij elkaar past. Zij zelf hebben ook extreem veel vertrouwen in een toekomst samen. Meer hoogtepunten kan het programma zich niet wensen toch?'

Tot slot vindt Yvon de citytrip die Willem met Klaas maakte naar de Zwitserse bergen een hoogtepunt voor de homoboer. 'Iedereen had het gevoel dat Klaas en Willem elkaar toch echt bijzonder leuk vonden. Helaas was Klaas nog niet klaar voor een vaste relatie.' Ondanks de slechte afloop heeft Yvon er vertrouwen in dat er snel een man komt te werken op de zorgboerderij bij Willem.

Yvon blikt terug op een succesvol seizoen van Boer Zoekt Vrouw Beeld anp
Yvon blikt terug op een succesvol seizoen van Boer Zoekt VrouwBeeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden