Review

Windows 7 in boekvorm

Beeld: www.visualsteps.nl/windows7 Beeld
Beeld: www.visualsteps.nl/windows7

Iedereen is het erover eens dat Microsoft met het nieuwe besturingssysteem Windows 7 de ellende, veroorzaakt met voorganger Vista, weer heeft goedgemaakt. Wie de noviteiten in Windows 7 goed onder de knie wil krijgen kan zijn toevlucht nemen tot een keur aan boekwerken. Twee uitstekende en bovendien kleurrijke boeken stippen we hier aan.

Al een tijdje uit is Basisgids Windows 7 van Studio Visual Steps. In die studio werken ervaren auteurs samen, due computerboekens chrijven volgens de Visual Steps-methode: stap-voor-stap-instructies mets chermafbeeldingen van iedere stap en uitleg en achtergrondinformatie in begrijpelijke taal. Dit boek is daarom bij uitstek geschikt voor beginnende computeraars en (oudere) mensen, die wat minder behendig zijn op de pc. De stappen zijn vaak zo uitgebreid dat het voor anderen waarschijnlijk allemaal wat te lang duurt. Alle mogelijkheden van Windos 7 passeren de revue, of het nou gaat om werken met Paint en Wordpad, het downloaden en instellen van mail of het overzetten van bestanden naar een nieuwe pc. Als bonus zijn hoofdstukken toegevoegd over onder meer back-ups maken en systeemherstel. Behalve in begrijpelijke taal is het boek ook uitgevoerd in een opvallend grote letter.

Microsoft laat ook eigen boeken drukken bij nieuwe besturingssystemen. Ook die worden alsmaar toegankelijker. Windows 7 - De handleiding is een mooi uitgevoerd en prettig leesbaar boek en ook hier maken veel kleurrijke illustraties hun opwachting om de boel te verduidelijken. De schrijvers staan uitgebreid stil bij de nieuwe Jump Listst, maar ook taken als het branden van dvd's en het werken met bestanden, mappen en bibliotheken komen natuurlijk aan de orde. Een index maakt dat u snel vindt wat u zoekt.
Basisgids Windows 7, uitgegeven door Studio Visual Steps. 280 pagina,'s, 24,95 euro. Web: www.visualsteps.nl/windows7.

Windows 7 - De handleiding, door Jerry Joyce en Marianne Moon, uitgegeven door Pearson Education. 320 pagina's 24,95 euro. Web: www.pearsoneducation.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden