PlusTheaterrecensie

Wie is de baby daddy van Maria’s kind?

Wendy Lubberding
Thomas Höppener (l) en Denzel Goudmijn in Baby Crazy van Toneelgroep Oostpool.  Beeld Foto Sanne Peper
Thomas Höppener (l) en Denzel Goudmijn in Baby Crazy van Toneelgroep Oostpool.Beeld Foto Sanne Peper

Weinig gebeurtenissen zijn zo levensveranderend als de komst van een eerste kind. In Baby Crazy, een concept en regie van Jan Hulst en Kasper Tarenskeen bij Toneelgroep Oostpool, is een zwangerschap dan ook de kiem voor alle drama. De voorstelling jaagt met eigenzinnige taal, humor en vilein plezier vijf hedendaagse personages uit hun comfortzone.

Nancy is een doortastend type dat nergens lang bij stilstaat. Justin is een mooiboy die leeft voor zijn fans. Boaz wil altijd het goede doen. Atos holt achter zijn leven aan en voor ­student Maria liggen alle opties nog open. In een decor dat het meest wegheeft van een sportschool op drijvende ijsschotsen (een ontwerp van Studio Dennis Vanderbroeck) zwalken de vijf elkaar en hun plannen voorbij, als Maria onverwacht zwanger blijkt.

Tijdens hun etentje schuiven de ­losse podiumdelen waarop Maria en Atos voor het eerst staan haast onmerkbaar uit elkaar. Het zijn de andere spelers, op de achterliggende rij fitnessapparaten, die de boel manipuleren. Door de trappers te laten draaien, laten zij alles verschuiven.

Stuiterbalenergie

Nadia Babke speelt Maria met een laconieke rust die vaak met groot effect botst op de stuiterbalenergie van de mannen in haar leven. Met Emma Pelckmans als Justins koersvaste manager Nancy zijn de sterke vrouwenrollen als twee boekensteunen. Daartussen werken de mannen aan zichzelf.

Denzel Goudmijn pakt als Justin zijn momentjes om te shinen, maar verdwijnt ook zomaar uit beeld. ­Thomas Höppeners stamelende Atos begint met sporten, maar is geen teamspeler en Tim Linde is als Boaz bijna eindeloos positief. Bijna. Maar wie is nou de baby daddy, wie wil het zijn, wie kan het? Hulst en Tarenskeen spelen de kandidaten vermakelijk en scherp tegen elkaar uit.

Baby Crazy

Door Toneelgroep Oostpool
Gezien 15/10 in Huis Oostpool
Nog te zien 26 t/m 30/10 en 30/11 t/m 2/12 in Frascati

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden