Kunst

Wetenschappers met cocktails, Theater na de Dam

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool
null Beeld KAMERICH-BUDWILOWITZ
Beeld KAMERICH-BUDWILOWITZ

Theater Na de Dam

Drie tips door recensent Sander Janssens voor 4 mei, alle voorstellingen beginnen om 21.00 uur. Toneelgroep Berg&Bos toont met de mozaïekvoorstelling In vrede hoe de Tweede Wereldoorlog generatie op generatie nog doorwerkt. Gaandeweg wordt duidelijk dat de waarheid alleen maar bestaat uit dat wat we elkaar vertellen. In wat verhuld blijft, schuilen heel andere waarheden. Te zien in Bellevue.

Opgediept van De Theatertroep is een theatertweeluik met in het eerste deel de chaos en verwarring die aan de Tweede Wereldoorlog voorafgingen en daarna de ingetogen en indringende toneeltekst Opgediept van Judith Herzberg. In Frascati.

Speciaal voor Theater na de Dam schreef Tom Lanoye Verloren vader, een stuk over een bejaarde verzetsheld die zijn eigen rol als held bevraagt. ­Tijdens een interview met twee journalisten wordt hij teruggeworpen op een pijnlijke herinnering, die hem al sinds de oorlog achtervolgt. In ITA.

null Beeld -
Beeld -

Clybourne Park

De satirische voorstelling Clybourne Park van Well Made Productions speelt in Internationaal Theater Amsterdam. Onder anderen acteurs Joy Wielkens en Sergio IJssel spelen mee. De voorstelling, over ras en vastgoed, neemt het publiek mee naar een zwarte buurt in Chicago. 7 tot en met 9 mei om 20.30 uur.

Eveline Crone Beeld MARC DE HAAN
Eveline CroneBeeld MARC DE HAAN

Eveline Crone

Eveline Crone, auteur van het boek Het puberende brein, geeft op 6 mei een lezing in Paradiso Noord. Hoe ontwikkelt het tienerbrein zich in het huidige informatietijdperk? Het programma maakt deel uit van Science & Cocktails, een serie lezingen door wetenschappers met cocktails en muziek. Aanvang 19.30 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden