Werken Herman Brood in museum Jan van der Togt

In het Amstelveense museum Jan van der Togt zijn sinds kort werken van Herman Brood te zien. De expositie bestaat uit bekende schilderijen en tekeningen van Brood die tot 29 juli te zien zullen zijn.

Herman Brood Beeld ANP
Herman BroodBeeld ANP

De getoonde werken fabriceerde Brood in de laatste fase van zijn leven. 'We zijn erg gecharmeerd van de doeken uit deze periode. Ze onderscheiden zich van eerdere werken door de hoge kwalitatieve waarde die ze in zich meedragen', zegt een medewerker van het museum. De grote doeken en intieme tekeningen zijn volgens het museum kenmerkend voor Broods werk.

Het is niet de eerste keer dat museum Jan van der Togt werken van Brood exposeert. In 2008 werd het atelier van Brood al nagebouwd en waren er meerdere schilderijen van de kunstenaar te zien. Na het succes van deze expositie is besloten nogmaals samen te werken met particulier verzamelaar Boudewijn Hiltermann die in het bezit is van veel van Broods werken.

Museum Jan van der Togt is een museum voor moderne kunst. Momenteel zijn er ook tentoonstellingen te zien van Jacoba van Heemskerck die deel uitmaakte van de Mondriaanbeweging en Wim Oepts.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden