Welke nieuwe films kun je deze week zien in Amsterdam?

Elke week tippen we de beste nieuwe films van de week. Deze week onder meer de nieuwe superheldenfilm Batman V Superman (vier sterren), een Deense oorlogsfilm (ook vier sterren) en de verfilming van een roman van A.F.Th van der Heijden, de Helleveeg (drie sterren).

Redactie
Batman V Superman Beeld -
Batman V SupermanBeeld -

Mountains May Depart (****)

Het Chinese liefdes- en familiedrama gaat aan de ene kant over de gevolgen van een vrouw die kiest tussen het hart en het hoofd. Aan de andere kant wil regisseur Jia Zhangke in zijn 25 jaar overspannende verhaal, dat is opgedeeld in drie delen, een waarschuwing geven voor de weg die we hebben ingeslagen. Jia schetst een beeld van de cyclus die wij als mens gemeen hebben, en hoe we met onze drang naar economische groei misschien te ver van die basiswaarde af zijn komen te staan.

Te zien in Eye, Filmhallen, Rialto.

Mountains May Depart Beeld -
Mountains May DepartBeeld -

Krigen (****)

In de Deense oorlogsfilm laat regisseur Tobias Lindholm haarfijn zien hoe het leven is voor de Deense soldaten in Afghanistan, zonder zich te bemoeien met morele of politieke vraagstukken. Hij richt zich op commandant Claus Pedersen die na zijn terugkeer wordt verdacht van een oorlogsmisdaad, vanuit een zo realistisch mogelijk oogpunt.

Te zien in De Balie, Filmhallen, Kriterion, The Movies.

Krigen Beeld -
KrigenBeeld -

History's Future (****)

De film is een combinatie van het fragmentarische fictieverhaal over de personage MP (missing person) en documentaire beelden van over de hele wereld. De hoofdpersonage is zijn geheugen kwijt en reist door Europa. Elke keer vindt hij zichzelf opnieuw uit en zo probeert hij grip op de wereld te krijgen.

Te zien in Eye.

null Beeld Fiona Tan
Beeld Fiona Tan

De Helleveeg (***)

In de verfilming van de roman van A.F.Th van der Heijden speelt Hanna Hoekstra een eigenwijze dame die niet lijkt te voldoen aan de verwachtingen van haar omgeving in de jaren vijftig van Noord-Brabant. Ze is onvruchtbaar en schopt elk vriendje de deur uit. Het verhaal volgt haar van haar jonge tienerjaren tot late zestiger.

Te zien in Cinema Amstelveen, City, Tuschinski, Ketelhuis.

Hannah Hoekstra als Tiny Beeld -
Hannah Hoekstra als TinyBeeld -

Batman V Superman (***)

In de nieuwe superheldenfilm krijgt de ene superheld twijfels over de motieven van de ander. Batman heeft bezwaren tegen de almachtige én buitenaardse Superman. Het resultaat is een grootse titanenstrijd die het fundament legt voor een aantal mooie vervolgfilms.

Te zien in Arena, City, De Munt, Tuschinski.

null Beeld -
Beeld -

Where To Invade Next (**)

Filmmaker Michael Moore gaat een uitkomst bieden voor de problemen van de Verenigde Staten. In zijn documentaire gaat hij verschillende Europese landen bezoeken (of binnenvallen) en daar de beste ideeën kapen om die in de VS te implementeren. Hij reist langs Italië, Tunesië, Finland, Duitsland en Frankrijk om de Amerikanen een spiegel voor te houden.

Te zien in City, Tuschinski, Cinecenter, Studio/K.

Michael Moore Beeld -
Michael MooreBeeld -
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden