Welke nieuwe films kun je deze week zien in Amsterdam?

De recensenten van Het Parool bekeken alvast de nieuwe films die deze week in première gaan in Amsterdam. Deze week werden films van Gus van Sant en een film over moderne oorlogsvoering beoordeeld.

Redactie
Stil uit de film The Sea of Trees Beeld Jake Giles Netter
Stil uit de film The Sea of TreesBeeld Jake Giles Netter

Midnight Special (***)

De film begint als een mysterie: twee mannen zijn met een kind op de vlucht maar de kijker heeft nog geen idee waarom. Dat zorgt voor een vliegende start, maar het mysterie schept afstand tussen de kijker en de personages en de flashbacks met uitleg worden interessanter dan het verhaal. Recensent Bart van der Put: 'Op den duur begint het gedragen karakter te wringen, waarna de hele onderneming in de ontknoping als een kaartenhuis instort.'

null Beeld Jake Giles Netter
Beeld Jake Giles Netter

Truman (***)

Als Julián besluit zijn strijd tegen kanker op te geven, komt zijn vriend Tomás om afscheid te nemen. Julián maakt zich weinig druk over zijn naderend eind, behalve over zijn zijn hond Truman want wat zal er met hem gebeuren? Hoewel de film de traanklieren gericht onder vuur neemt, is het geen standaard kankerfilm. 'Veel kankerfilms blazen het leven op tot een mythisch avontuur dat tot het einde toe groots en meeslepend moet zijn. Truman richt zich juist op de troost van het alledaagse,' vond recensent Mike Peek.

Ricardo Darín als Julián Beeld -
Ricardo Darín als JuliánBeeld -

Eye In The Sky (***)

Regisseur Gavin Hood neemt de moderne manier van oorlog voeren onder de loep met een verhaal over een drone aanval. Mag een reddingsactie het leven kosten van onschuldige burgers in de wijk en met welke politieke en militaire gevolgen moeten de leidinggevenden rekening houden? 'Steeds overschaduwt een nieuw moreel vraagstuk het vorige, dat eigenlijk nog niet helemaal doordacht was. Zo schuift ook voor de kijker de grens stukje bij beetje op,' zag recensent Joost Broeren.

null Beeld Keith Bernstein
Beeld Keith Bernstein

The Sea of Trees (**)

Tegen het decor van een zelfmoordbos in Japan speelt zich het verhaal af van twee mannen: de een is gekomen om zichzelf van het leven te beroven, de ander is wanhopig opzoek naar de uitgang van het bos. Van het mystieke begin blijft weinig over en sentimentele flashbacks en holle conversaties nemen de overhand. 'Van een film over suïcide en depressie verwacht je iets meer dan een kijkdoos vol close-ups, holle praatjes en een misplaatst lichtzinnige soundtrack,' vond recensent Mike Peek.

null Beeld Jake Giles Netter
Beeld Jake Giles Netter

Bent u benieuwd naar de filmrecensies van de afgelopen weken, bijvoorbeeld over de films Men and Chicken of over de domumentaire van Louis Theroux over Scientology? Hier vindt u ons archief van recensies.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden