Welke nieuwe films kun je deze week zien in Amsterdam?

De recensenten van Het Parool bekeken alvast de nieuwe films die deze week in première gaan in Amsterdam. Deze week werden films van Louis Theroux en een film over een schoonheidssalon in Gaza bekeken en beoordeeld.

Redactie
null Beeld -
Beeld -

The High Sun (****)

In drie tijdvakken, waarin drie liefdesverhalen centraal staan, laat regisseur Dalibor Matanic de impact zien die de Balkanoorlog nog steeds heeft op de inwoners van het gebied. Door steeds dezelfde acteurs de gebruiken, benadrukt hij de historische lijn in het verhaal, zag recensent Joost Broeren.

null Beeld -
Beeld -

Men & Chicken (****)

TTwee broers die elkaar niet kunnen luchten of zien, gaan na het overlijden van hun pleegvader opzoek naar hun biologische vader. De reis, die vol zit met geestige plotwendingen en absurde kwinkslagen, brengt ze dichter bij elkaar. Recensent Bart van der Put beveelt de film warm aan: "Men & Chicken is volkomen van de pot gerukt en buitengewoon geestig."

Men & Chicken Beeld -
Men & ChickenBeeld -

Quand On A 17 Ans

In een Frans bergdorpje ontdekken twee 17-jarige jongens hun homoseksuele gevoelens voor elkaar. In het rauwe coming of age verhaal slaan een moederskindje en een boerenknul eerst elkaar de hersenen in, waarna ze toch toenadering vinden. "Quand On A 17 Ans is een rijk en rauw coming of age-drama over de ingrijpende ontdekking van homoseksuele gevoelens in een hetero-omgeving," vindt recensent Jos van der Burg.

Quand on a 17 ans Beeld -
Quand on a 17 ansBeeld -

Louis Theroux: My Scientology Movie

Na verschillende pogingen om informatie los te weken bij de Scientology kerk gaat Britse documentaire maker Louis Theroux zelf de gang van zaken naspelen, met hulp van voormalige leden. Het resultaat is vermakelijk, maar minder grondig, vond recensent Broeren: "Maar ook een stuk vermakelijker, dankzij de botsingen tussen de gemoedelijke, droogkomische Theroux en de o zo serieuze Rathbun."

Louis Theroux en Marty Rathburn Beeld BBC/BBC Worldwide
Louis Theroux en Marty RathburnBeeld BBC/BBC Worldwide

Dégradé (***)

De filmmakers Tarzan en Arab Nasser wilden het conflict in Gaza vanuit een ander perspectief vertellen, maar vervallen in een schematische zedenschets. Recensent Van der Burg was wel te spreken over de filmmakers: "Ook maakt de film, die doet denken aan het in een schoonheidssalon in Beiroet spelende Caramel van Nadine Labaki, een toneelmatige indruk. Maar applaus voor de moed van de regisserende broers Nasser."

Dames in het schoonheidssalon Beeld -
Dames in het schoonheidssalonBeeld -


Bent u benieuwd naar de filmrecensies van de afgelopen weken, bijvoorbeeld over de nieuwe The Junlge Book of over de domumentaire van Tony Chocolonely? Hier vindt u ons archief van recensies.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden