'Wachtwoord Facebook beter beveiligd dan logins voor het werk'

Britse consumenten zijn veel voorzichtiger met wachtwoorden voor sociale netwerken als Facebook en Twitter dan met wachtwoorden waarmee ze op hun bedrijfsnetwerk kunnen inloggen. Dat is de conclusie van een peiling onder 2000 internetgebruikers in Groot-Brittannië.

Redactie
null Beeld

Van de ondervraagden gaf 34 procent toe hun werkwachtwoorden met andere mensen te delen. Maar van dezelfde groep mensen weigert 80 procent om hun inloggegevens voor Facebook te onthullen. Volgens internetbeveiligingsbedrijf Ping Security, die het onderzoek uitvoerde, blijkt uit de peiling dat het gebruk van meerdere wachtwoorden een beveiligingsrisico vormt voor zowel gebruikers als bedrijven.

Onthouden
Van de ondervraagden moet meer dan de helft minstens vier verschillende wachtwoorden per dag onthouden, en bij 22 procent gaat het zelfs om minstens acht wachtwoorden. Niet zelden moeten die codes uit veiligheidsoverwegingen uit een moeilijk te onthouden combinatie van letters en cijfers bestaan, en regelmatig worden gewijzigd. Ruim de helft van de respondenten gaf aan wachtwoorden om die reden ergens op te schrijven. Ook gebruiken veel mensen voor verschillende sites hetzelfde wachtwoord.

Eerder deze week bleek al uit een ander onderzoek dat veel mensen graag een strengere internetbeveiliging willen, maar desondanks niet bereid zijn om hun eigen wachtwoorden aan te passen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden