Kindertheater

Vrije vogel festival voor kinderen

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool
null Beeld

Vrije vogel festival

Voor kinderen tot acht jaar is er weer het Vrije vogel festival van het Amsterdams Jeugd Theater Collectief. Er zijn voorstellingen, theater, knutselworkshops, poppenkast en meer. Het festival is tot en met 17 juli bij strandrestaurant Haddock en van 20 tot en met 24 juli bij kinderboerderij de Zimmerhoeve. Meedoen kost 10 euro.

Bloemrijk zesluik

null Beeld

Eye vertoont de komende drie dinsdagen in drie keer La Flor van de Argentijnse regisseur Mariano Llinás, eigenlijk een 14 uur durende megafilm bestaande uit zes losse verhalen – van B-film over mummies tot spionagedrama. In een korte proloog legt Llinás zelf uit hoe het in elkaar steekt door het uit te tekenen in een notitieboekje. Eerst komen er vier verhalen die wel een begin hebben, maar geen eind. Dan volgt een verhaal dat moeilijk te definiëren is, maar wel een begin en een eind heeft. Het laatste onderdeel is een verhaal dat in het midden begint, en de film als geheel afsluit. De aftiteling beslaat ruim een halfuur. Ook die is cinematografisch uitzonderlijk en enerverend.

Voor de voorstelling wordt een video-essay vertoond uit het Critic’s Choice-programma van het afgelopen International Film Festival Rotterdam, waarop La Flor een van de hoogtepunten was. De eerste twee delen van dit zesluik zijn morgen om 19.00 uur te zien in Eye.

Benefietconcert

null Beeld

Tino Martin, Wild Romance, Jan Rot en vrienden geven op 19 juli om 19.30 uur in Q-Factory een benefietconcert voor de dochter van hitmaker Eddy Ouwens. Mabel Ouwens heeft een levensbedreigende hersentumor. Om de familie te steunen, gaan de opbrengsten gaan naar een voor Mabel opgerichte stichting. Kaarten zijn 11,50 euro.

Atelier van lieshout

null Beeld

In de zestiende-eeuwse kasteeltoren van IJsselstein exposeert Atelier van Lieshout tot en met 13 oktober een serie werken die reageren op de noodzaak om voor vrijheid te vechten. De tentoonstelling is onderdeel van de expositie Vrijplaats bij mij en van woensdag tot en met zondag te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden