VPRO-feestje bij nominaties Zilveren Nipkowschijf

Televisieprogramma's De hokjesman, Langs de oevers van de Yangtze en Zondag met Lubach zijn uit een lijst van 55 voorgedragen programma's genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf, die jaarlijks wordt uitgereikt door een select gezelschap televisiecritici van dagbladen en tijdschriften. Allen zijn gemaakt door de VPRO.

Joep School
De Hokjesman Beeld VPRO
De HokjesmanBeeld VPRO

Vorig jaar wist de VPRO de Zilveren Nipkowschijf ook al in de wacht te slepen, toen won Onze man in Teheran, het programma van journalist Thomas Erdbrink in Iran. In het juryoverleg bleek echter dat, na meerdere stemronden, ópnieuw programma's van de VPRO kwamen bovendrijven.
Floortje naar het einde van de wereld (BNN/VARA) werd tijdens het juryoverleg meermaals genoemd, maar liep een nominatie net mis - wél ontving de reisserie van Floortje Dessing een eervolle vermelding van de jury. De Ere-Nipkowschijf, een oeuvreprijs voor tv-programma's of -persoonlijkheden wordt dit jaar niet uitgereikt - geen enkele kandidaat kon op de unanieme steun rekenen.

In voorgaande jaren werden tegelijkertijd de genomineerden voor de Zilveren Reismicrofoon bekend gemaakt, maar dat gebeurt dit jaar op een later tijdstip, zegt Ron Vergouwen (Radio 1), de specialist radio in het bestuur van stichting Nipkow.

Op 10 juni maakt de jury de winnaar van de Zilveren Nipkowschijf en - Reismicrofoon bekend in het Ketelhuis op het Westergasterrein.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden