Voltt Loves Summer dit jaar volgroeid

AMSTERDAM - Kleine feestjes worden volwassen. Ook Voltt Loves Summer, op de Y-helling van het NDSM-terrein, groeide dit jaar van 4000 naar 6000 bezoekers.

De grotere aanloop zorgde in combinatie met strenge controle aan de poort zaterdagmiddag voor het eerst voor lange rijen. Het voedde de angst dat de gemoedelijke sfeer van de vorige edities een beetje verloren zou gaan.

Eenmaal binnen bleek het dankzij de uitbreiding van het terrein mee te vallen. Voltt trok dit jaar restaurant Noorderlicht erbij en zette er een piepklein tweede podium naast, een huiskamerstage met lokale dj's. Het aanbod van drankjes en eten was meteen een stuk diverser.

Zo kon je knagend aan een maiskolfje en slurpend aan een bananenshake even lekker in het gras bijkletsen. Voor veel technoliefhebbers is Voltt Loves Summer ook echt de afsluiter van het festivalseizoen, een reünie van dancefeesten eerder deze zomer.

Organisator Bart Skils trapte zelf om 11.00 uur 's ochtends af als dj en programmeerde de rest van de dag op basis van zijn eigen smaak. Natuurlijk verloor hij daarbij de populaire Amsterdamse scene niet uit het oog. 2000 And One en Polder konden rekenen op een zeer enthousiast onthaal met hun funky minimal, waarna Carl Craig met een wat slordige, maar fijne set vol Detroit techno het roer even volledig om gooide. Voor de één een onnodige switch uit de constante groove, die daarna met Alex Under meteen weer werd opgepikt, voor de ander een noodzakelijke afwisseling. Intussen riep de mc nog eens om: ''Niet te veel alcohol en pilletjes hè. Wel veel water drinken en door blijven feesten!''

De bakkers van ecologische hamburgers bleken 's avonds toch niet helemaal voorbereid op de enorme aanloop. Maar voor wie daar niet op wilde wachten, was er, nadat ook de pasta en pizza van Noorderlicht waren uitverkocht, nog een extra voorraad appeltaart met slagroom. Met het podium onderaan op de oever en de monumentale kraan er pal naast blijft Voltt het technofestival met het mooiste uitzicht van allemaal.

Toch werd het op de Y-helling tegen de avond, toen iedereen naar de mainstage trok, erg druk en moeilijker om vrijuit te dansen. Dan maar minimaal uit je dak.

Wie na de afsluitende set van Adam Beyer vond dat de technozomer nog niet afgelopen mocht zijn, kon met Voltt het klokje rond. Van 23.00 tot 05.00 uur met de afterparty in Paradiso, daarna tot een 09.00 voor de after-after in de Flexbar. Nog één keer helemaal los. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden