Vluchtelingenbenefiet in Kleine Komedie met sterrenensemble

Een groep bekende zangers en cabaretiers organiseert op zondag 11 oktober een speciale benefietvoorstelling voor de gestrande vluchtelingen op het Griekse eiland Leros.

Sanne Wallis de Vries Beeld anp
Sanne Wallis de VriesBeeld anp

In theater De Kleine Komedie in Amsterdam treden die avond onder anderen Sanne Wallis de Vries, Brigitte Kaandorp, Henny Vrienten, Lebbis, Jenny Arean, Henry van Loon, Rob de Nijs en Cor Bakker op. De avond heeft als titel gekregen Leros Roept!.

Dat heeft het theater vandaag bekendgemaakt. Ook Leo Lucassen, hoogleraar migratie, werkt aan de avond mee. Al het geld dat op de benefietavond wordt verzameld, gaat naar Loket Leros, een actiegroep die probeert zoveel mogelijke primaire levensbehoeften naar het Griekse eiland te krijgen. Het gaat dan om schoenen, medicijnen, kleding en rugzakken.

Op Leros komen elke dag honderden vluchtelingen aan per boot, maar op het eiland is geen professionele opvang aanwezig. De lokale bevolking probeert, met de beperkte middelen die ze hebben, samen met een grote groep internationale vrijwilligers deze mensen op te vangen.

Schrijnend
Het idee voor de benefiet komt van cabaretier Sanne Wallis de Vries. Haar moeder Sity is één van de vrijwilligers op het eiland. 'Ik hoor dagelijks haar verhalen,' aldus de cabaretière. 'Schrijnende verhalen waar geen enkele vluchteling voor gespaard lijkt te blijven. Het algehele gebrek aan basale dingen: wc-papier, schoon ondergoed, babymelk, fruit, rugtassen, maandverband. Eén lekkende wc voor 500 mannen en vrouwen.'

Daarom heeft Wallis de Vries de actiegroep Loket Leros opgericht, om zo geld in te zamelen en haar moeder te helpen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden