Han Lips kijkt tv

Verslag vanaf lege terrassen op T-day

Han Lips schrijft elke dag over wat hij ziet op tv. Vandaag: Een cameraploeg op bijna elk terras, maar veel nieuws leverde het niet op.

Han Lips
RTL Nieuws, RTL4 Beeld
RTL Nieuws, RTL4

Gisteren was het T-Day in Nederland: de dag dat de terrassen eindelijk weer opengingen. Dus stond er bij bijna elk terras een cameraploeg. Lips vond die terrasneurose lichtelijk overdreven: vroeger moest hij ook weleens tot half april wachten voor het terrasweer was. Maar als het wel kán, doch niet mág, wordt een terrasconsumptie kennelijk ineens een eerste levensbehoefte.

Bij Hart van Nederland op SBS6 hadden ze reportages uit diverse steden, van Helmond tot Enschede. De interviews met terrasgangers leverden weinig meer op dan variaties op ‘het is lekker weer’ en ‘lekker dat het weer kan’. Verslaggever Britt Lap deed kort na zes uur vanuit Arnhem verslag vanaf een leeg terras. “Je zult het niet geloven, iedereen is weg!” kirde Britt voor dat lege terras. Zo kweekt corona zijn eigen komkommernieuws.

RTL Nieuws ging naar Utrecht waar de terrasliefhebbers evenmin welbespraakt waren: “Lekker naar buiten, lekker op een terrasje, lekker wijntje drinken, lekker lunchje pakken.” En verslaggever Sander Paulus deed in het half­achtjournaal ook al live verslag vanaf een leeg terras dat zonder probleem na zes uur door de gasten was verlaten: “Het ging van een leien dakje.”

Ook het NOS Journaal had een verslaggever naar de Utrechtse terrassen gestuurd, maar Marjolein Hogervorst voelde zich kennelijk te goed voor een terrasreportage. “Heeft u al veel mensen moeten wegsturen?” vroeg ze zuur aan een café-eigenaar die eindelijk weer gasten mocht bedienen. En ze eindigde haar reportage al even negatief met: “Er wordt volop genoten nu het nog kan, want voorlopig wordt er geen lekker terrasweer voorspeld.”

Gelukkig had Lips toen al met mevrouw Lips een ­terrasje gepikt.

hanlips@parool.nl

Reageren? hanlips@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden