PlusFilm

Veel foute grappen, maar geen verhaal in Just Say Yes

Roosje van der Kamp
Just Say Yes. Beeld
Just Say Yes.

De titel van Just Say Yes lijkt bijna een smeekbede aan de kijkers om hun ongeloof los te laten. Er klopt namelijk weinig in de romantische komedie van Appie Boudellah en Aram van de Rest. De Nederlandse Netflixproductie struikelt over plotholes, een inspiratieloos script en een gebrek aan mensenkennis.

Het chaotische plot combineert een aantal romcomclichés. Lotte (miscasting Yolanthe Cabau) is een hopeloze romanticus met weinig geluk in de liefde. Bij haar zus Estelle (Noortje Herlaar), lelijk eendje dat met behulp van plastische chirurgie succesvol YouTuber is geworden, zit juist alles mee. Lotte probeert haar verloofde Alex (Juvat Westendorp) terug te winnen met behulp van ­collega Chris (Jim Bakkum), maar realiseert zich dat Chris haar echte liefde is.

De film maakt Estelle belachelijk vanwege haar vlogpraktijken, maar opereert op een niveau dat vergelijkbaar is met het ergste van prank-YouTube. Iemand drinkt stierensperma, denkend dat het koeienmelk is, een ander valt op een legoraket die in haar kont blijft steken. Dat deze kinderachtige humor zo prominent aanwezig is, is al erg genoeg, maar Just Say Yes bouwt zijn plot rondom deze grappen, alsof deze situaties eerst werden bedacht en het verhaal pas later kwam, en forceert zijn personages in absurde omstandigheden om deze grappen mogelijk te maken.

Just Say Yes neemt het slechtste over van ouderwetse romantische komedies, maar vergeet dat sympathie het belangrijkste ingrediënt van het genre is. Ergens diep verstopt is een verhaal over twee zussen die hun wederzijdse jaloezie moeten overwinnen om gelukkig te zijn, maar de geloofwaardigheid van deze verhaallijn wordt volledig ondermijnd doordat Just Say Yes zijn personages alleen maar belachelijk maakt.

Just Say Yes

Regie Appie Boudellah en Aram van de Rest
Met Yolanthe Cabau, Jim Bakkum, Noortje Herlaar, Edwin Jonker, Juvat Westendorp
Te zien op Netflix

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden