'Van wie is de stad?' van Het Parool genomineerd voor Tegel

Het Parool is met de artikelenreeks 'Van wie is de stad?' genomineerd voor De Tegel, de jaarlijkse prijs voor de beste journalistiek.

Het Parool
null Beeld Het Paroool
Beeld Het Paroool

Dat is vrijdag bekendgemaakt. Uit onderzoek van Parool-verslaggevers Michiel Couzy en Maarten van Dun bleek in november vorig jaar dat enkele vastgoedbezitters honderden huizen hebben in Amsterdam. Een van de grootste spelers is prins Bernhard jr.

Zie het hoofdverhaal: Groeiende ongelijkheid op de woningmarkt: van wie is deze stad eigenlijk?

Andere genomineerden
Het Parool neemt het in de categorie 'onderzoek' op tegen De zaak Henry Keizer van onderzoekssite Follow The Money, over de handel en wandel en het latere aftreden van VVD-voorzitter Keizer. Ook NRC is genomineerd, voor de onthulling van grootschalige mestfraude.

De winnaars van De Tegel worden bekendgemaakt op maandagavond 16 april in Den Haag.

Van wie is de stad?

In Amsterdam is een lucratieve handel in huizen ontstaan. Investeerders, ondernemers en rijke families beleggen hun geld in huizen en hebben inmiddels grote delen van de woningmarkt in handen. Dit heeft grote gevolgen voor de prijzen.

En: Dit zijn de grootste spelers op de Amsterdamse vastgoedmarkt

Het vastgoedimperium van prins Bernhard van Oranje bleek in tweede instantie nog veel groter dan zijn privébezit van 102 adressen. In totaal bezit hij 349 adressen in Amsterdam en is daarmee een van de grootste vastgoedbonzen. De verhuur gaat niet altijd even netjes. Zie: 'Zakenprins' Bernhard: een grote belegger van koninklijken bloede

Het vastgoedbezit van prins Bernhard is inzet van een maatschappelijke discussie, nu vastgoedbeleggers grote invloed hebben op de woningmarkt. Hebben handelaren in vastgoed de morele plicht goed voor de stad te zorgen? En ligt dat anders voor een prins?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden