Tip

Unlocked/Reconnected: kunst over ‘huis’ en ‘thuis’ bij 200 instellingen

Na weken overspoeld te zijn door kunst via een beeldscherm zijn de musea geopend en kan er weer fysiek naar kunst worden gestaard. Zo is op 6 juni de muur­schildering van Iwan Smit in de Kersgallery te zien op de Lindengracht, met als thema metamorphosis. ‘Geef de tijd de tijd en uit stilstand vormt zich beweging.’

Dianne Bleeker
null Beeld

Dit kunstwerk is onderdeel van het initiatief Unlocked/Reconnected, dat noties van de begrippen ‘huis’ en ‘thuis’ inzichtelijk wil maken. Thuis is de fysieke plek dichtbij, de ruimte van je huis, maar ook het ‘land’, het gebied dat gemist wordt wanneer je er niet bent. Door de coronacrisis heeft dit begrip een bijzondere lading gekregen.

Inmiddels zijn 200 instellingen in Nederland (62 in Amsterdam) aangesloten. Elk presenteert één werk in het entreegebied van het huis. Bij elk werk hangt een kaartje met een QR-code voor de lijst met alle plekken.

In het Stedelijk Museum is op onbedrukt krantenpapier werk van Navid Nuur afgebeeld, dat reflecteert op 75 jaar bevrijding van Nederland. De foto-expositie Photography-Act van Myoung Ho Lee, waarin bomen tegen een witte achtergrond worden afgebeeld, is te zien in Foam. In het VUmc is het twintig meter lange neontekst­werk Today I Love You van Massimo Uberti en Marco Pollice.

Zie voor de deel­nemende instellingen: unlockedreconnected.nl/index

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden