Uitgeverij Atlas Contact toch niet zelfstandig verder

Uitgeverij Atlas Contact gaat toch niet zelfstandig door onder de hoede van oud-directeur Mizzi van der Pluijm. In plaats daarvan begint Van der Pluijm een eigen uitgeverij.

Het Parool
Mizzi van der Pluijm begint een nieuwe uitgeverij Beeld Louis Bollee
Mizzi van der Pluijm begint een nieuwe uitgeverijBeeld Louis Bollee

Dat is de uitkomst van gesprekken tussen Van der Pluijm, Atlas Contact-eigenaar VBK uitgeversgroep en een speciaal ingestelde schrijverscommissie, nadat een rel was ontstaan rond het vertrek van Van der Pluijm bij de uitgeverij.

Volgens de betrokken partijen is 'serieus onderzocht tegen welke prijs en onder welke voorwaarden' Atlas Contact overgenomen zou kunnen worden, maar is de conclusie dat een deal niet haalbaar is. Onder andere over de prijs kon geen overeenstemming worden bereikt.

Eigen uitgeverij
Atlas Contact blijft daarom gewoon in handen van VBK, met Chris Herschdorfer als directeur-uitgever.

Van der Pluijm is ondertussen ver in haar voorbereidingen een eigen uitgeverij op te richten. Ze kondigde in juli opeens aan op te stappen als directeur-uitgever van Atlas Contact, omdat ze de onafhankelijkheid van de uitgeverij in gevaar zag komen door uitbreidingsplannen. Daarop besloot een groep schrijvers, die meer opheldering eisten, uit protest de pen neer te leggen.

Na nieuw overleg werd overeengekomen onderzoek te doen naar een eventuele verzelfstandiging van Atlas Contact, maar dat is dus op niets uitgelopen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden