Uitgeverij Atlas Contact mogelijk toch zelfstandig verder

Directeur Mizzi van der Pluijm gaat met steun van VBK Uitgevers onderzoeken of Atlas Contact een zelfstandige uitgeverij kan worden.

Mizzi van der Pluijm. Beeld anp
Mizzi van der Pluijm.Beeld anp

Dat is de uitkomst van overleg tussen de directie van VBK, de schijverscommissie, met daarin onder anderen Geert Mak en Maarten Asscher, en Van der Pluijm. Tijdens het onderzoek komt de dagelijkse leiding over Atlas Contact in handen van Chris Herschdorfer, voorheen Ambo/Anthos.

Van der Pluijm kondigde vorige week opeens aan op te stappen als directeur-uitgever van Atlas Contact, omdat ze de onafhankelijkheid de uitgeverij in gevaar zag komen door uitbreidingsplannen. Daarop besloot een groep schrijvers, die meer opheldering eisten, uit protest de pen neer te leggen.

Die schrijvers zeggen nu verheugd te zijn over de uitkomst van het nieuwe overleg, net als Van der Pluijm. "Ik ben blij dat ik de kans krijg om een plan te maken. Ik hoop daardoor de schrijvers en medewerkers van Atlas Contact in de toekomst een goed perspectief te kunnen bieden," aldus de directeur.

VBK-directeur Wiet de Bruijn spreekt de bereidheid uit om Atlas Contact los te koppelen van het moederbedrijf.

Lees ook: Directeur-uitgever Atlas Contact blijft mogelijk toch auteurs trouw

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden