Uitgebreid eerbetoon aan 75-jarige Van Dantzig

AMSTERDAM - Het Nationale Ballet eert voormalig artistiek leider Rudi van Dantzig, die op 4 augustus 75 jaar werd, vanaf donderdag 4 september met een speciaal programma in het Muziektheater in Amsterdam: Rondom Rudi van Dantzig.

Het programma in het Muziektheater in Amsterdam omvat zijn choreografieën Ginastera (muziek: Alberto Ginastera), Voorbij gegaan (muziek: Frédéric Chopin), 7e symfonie (muziek: Ludwig van Beethoven) en Monument voor een gestorven jongen (muziek: Jan Boerman).

Tijdens de speciale voorstellingenreeks van Rondom Rudi van Dantzig is er in Het Muziektheater een tentoonstelling met historische voorstellingsfoto's van de werken die op het programma staan. Ook zijn er kostuumontwerpen van de choreografie Monument voor een gestorven jongen te zien, gemaakt door Van Dantzigs goede vriend Toer van Schayk.

Het Theater Instituut Nederland opent een apart hoofdstuk over Rudi van Dantzig op zijn website. Het hoofdstuk op de site (www.eenlevenlangtheater.nl) omvat informatie over leven en werk van Rudi van Dantzig en biedt ook videobeelden.

In samenwerking met het internationaal dansfilmfestival Cinedans en het Amsterdamse filmtheater Rialto presenteert Het Nationale Ballet op dinsdag 16 en woensdag 17 september in Rialto een speciaal filmprogramma met onder meer een documentaire van de NPS waarin Freek de Jonge Rudi van Dantzig interviewt naar aanleiding van diens afscheid als artistiek leider. (ANP)

Het Nationaal Ballet repeteert hun ballet Romeo en Juliet voor de Dansweek in 2007. Choreograaf Rudi van Dantzig repeteert met Igone de Jongh (Julia) een akte uit het ballet. Foto ANP Beeld
Het Nationaal Ballet repeteert hun ballet Romeo en Juliet voor de Dansweek in 2007. Choreograaf Rudi van Dantzig repeteert met Igone de Jongh (Julia) een akte uit het ballet. Foto ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden