TV-loopbaan Dijkgraaf was stijlbreuk van korte duur

AMSTERDAM - Jan Dijkgraaf (48), niet onomstreden doorgewinterd journalist, stopt na krap twee maanden als hoofdredacteur bij Powned. Hij blijft wel aan bij de nieuwe omroep als radiopresentator van het programma Echte Jannen en gaat weer aan de slag met freelance klussen.

Gezien zijn eerdere werkervaring kijken journalisten nogal eens met cynische blik naar Dijkgraaf, zo bleek toen hij bij HP/De Tijd aan de slag ging. Zijn aantreden verliep begin 2009 niet vlekkeloos, makers van het blad waren niet blij met de nieuwe hoofdredacteur. Acht redactieleden vertrokken in die periode en de nieuwe leider ontsloeg enkele columnisten waaronder Max Pam. Dijkgraaf is een journalist met commercieel bewustzijn, die was aangetrokken om de oplages van het tijdschrift op te krikken, maar dit kwam de sfeer op de redactie niet ten goede, zo meldde Het Parool.

In mei kondigde de presentator aan HP/De Tijd te verlaten waar hij sinds begin 2009 hoofdredacteur van was. De overstap van het tijdschrift naar televisie was opmerkelijk, aangezien Dijkgraaf alleen nog journalistiek werk had gedaan voor gedrukte media. Nu blijkt dat deze baan niet bij dit journalistieke 'enfent terrible' past. Naar eigen zeggen omdat hij de functie te belastend vindt, omdat hij er 95 uur per week mee bezig zegt te zijn. Daarnaast zegt hij hierover: ''Bij televisie ben ik veel minder gezichtsbepalend. En ik vind het juist leuk om gezichtsbepalend te zijn".

De loopbaan van Dijkgraaf in vogelvlucht:

- 1982 Redacctiechef en verslaggever bij het Rotterdams Nieuwsblad en de Haagse Courant
- 1990 Redacteur Bovagkrant
- 1992 Redacteur bij Panorama in verschillende functies
- 2002 Hoofdredacteur Metro
- 2006 Hoofdredacteur Management Team
- Oktober - december 2008 TV-columnist voor Spits
- 2009 hoofdredacteur HP/De Tijd
- Augustus 2010- september 2010 hoofdredacteur Powned.

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden