Plus

Treuren om laatste Sensation: 'Het is echt een soort verslaving'

Zaterdagnacht viel definitief het doek voor Sensation in de Johan Cruyff Arena. Na zeventien jaar vindt organisator ID&T dat het tijd is voor iets anders. Het Parool portretteerde vier fanatieke Sensationbezoekers.

door: Josien Wolthuizen
De laatste Sensation. Beeld ap
De laatste Sensation.Beeld ap

Esther Hoek (30) uit Heemskerk: drie keer op Sensation geweest

"Ik ging drie jaar geleden voor het eerst naar Sensation. Ik vond het echt fantastisch, vooral omdat iedereen in het wit gekleed was. Iedereen steekt energie in z'n outfit, dat het maakt het uniek. Ik ben ook al in december begonnen met de voorbereidingen. Op internet heb ik lampjes besteld en in deze rok genaaid. Afgelopen week kwam de organisatie ineens met de regel dat er geen lampjes in kleding mag. Gelukkig ben ik gewoon binnengekomen. Wat ik ook heel leuk vind: alle leeftijden staan hier door elkaar."

Esther Hoek (30) uit Heemskerk: drie keer op Sensation geweest Beeld Eva Plevier
Esther Hoek (30) uit Heemskerk: drie keer op Sensation geweestBeeld Eva Plevier

Sandra Klein (50) uit Alphen aan den Rijn: acht keer op Sensation geweest

"Toen ik in 2000 voor het eerst naar Sensation ging, ging er echt een wereld voor me open. Iedereen in dezelfde kleur gekleed en het gevoel van saamhorigheid dat dat gaf: wauw! Ik ben een paar jaar niet geweest omdat ik geen vrij kon krijgen van m'n werk of te laat was voor kaarten, maar nu heb ik alles op alles gezet om te kunnen gaan. Tijdens de kaartverkoop zat ik met trillende handen achter m'n computer, maar het lukte gelukkig. Toen ik ze had stuiterde ik door de kamer. Het is echte een bijzonder gevoel om bij de laatste editie te zijn. Dat het stopt vind ik enorm jammer. Sensation is echt een soort verslaving."

Sandra Klein (50) uit Alphen aan den Rijn: acht keer op Sensation geweest Beeld Eva Plevier
Sandra Klein (50) uit Alphen aan den Rijn: acht keer op Sensation geweestBeeld Eva Plevier

Rene Schaad (51) uit Rotterdam: zes keer op Sensation geweest

"In 2010 ging ik voor het eerst naar Sensation, dat was zo mooi. Ik hou van de sfeer, de ambiance, de mensen. Het plaatje klopt. Toen ik hoorde dat dit jaar de laatste editie zou zijn, dacht ik: daar móet ik bij zijn. Ik moet wel zeggen dat ik het podium vorig jaar beter vond. Dat kon je toen vanaf alle plekken in het stadion zien, nu alleen vanaf de zijkanten. Dat is jammer. Het hoogtepunt was het vijftienjarig jubileum in 2015. Alles was toen perfect."

Rene Schaad (51) uit Rotterdam: zes keer op Sensation geweest. Beeld Eva Plevier
Rene Schaad (51) uit Rotterdam: zes keer op Sensation geweest.Beeld Eva Plevier

Harry Heinen (49) uit Purmerland: vier keer op Sensation geweest

"Sensation is voor mij een terugblik op mijn leven. Lekker dansen op de muziek de ik leuk vind. Een beetje rustige house, met ook veel oude nummers ertussen. Mijn eerste keer was in 2009, helemaal fantastisch. De show is enorm goed opgezet. Daardoor is het niet zomaar een feest, het is een hele beleving. Erg jammer dat het stopt. Ik snap het ook niet, want het is altijd vol. De sfeer is goed, iedereen is blij."

Harry Heinen (49) uit Purmerland: vier keer op Sensation geweest. Beeld Eva Plevier
Harry Heinen (49) uit Purmerland: vier keer op Sensation geweest.Beeld Eva Plevier
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden