Tijdschrift L’Homo stopt ermee

Het tijdschrift L’Homo wordt voorlopig niet meer uitgebracht. Dat is besloten omdat het blad door te weinig mensen wordt gelezen, waardoor Linda zich genoodzaakt voelt te stoppen met het jaarlijks uitbrengen.

ANP
Linda de Mol en hoofdredacteur Iebele van der Meulen tijdens de presentatie van de tiende editie van L'Homo.  Beeld ANP Kippa
Linda de Mol en hoofdredacteur Iebele van der Meulen tijdens de presentatie van de tiende editie van L'Homo.Beeld ANP Kippa

De L’Homo. is een blad gericht op de lhbtq-gemeenschap. Het tijdschrift wordt jaarlijks uitgebracht, maar afgelopen jaar sneuvelde het al vanwege de coronacrisis. Nu is besloten het blad helemaal stop te zetten. Daarbij wordt wel benadrukt dat voor bijzondere gebeurtenissen een uitzondering gemaakt kan worden.

Op de eerste cover van het blad, elf jaar geleden, prijkte Arie Boomsma. Hij werd daarop drie maanden geschorst door zijn werkgever EO. Een paar maanden na de schorsing verliet hij de EO wegens ‘meningsverschillen en geen verdere mogelijkheden tot een vruchtbare samenwerking’.

Cover

Een andere veelbesproken cover was die met Tim Hofman en Jan Versteegh, waarop de twee onder andere zoenend te zien zijn. Op die cover was veel kritiek, omdat Hofman en Versteegh zich identificeren als hetero. Lezers zagen liever mensen uit de doelgroep van het blad op de cover, omdat homoseksualiteit hiermee geseksualiseerd zou worden.

Ter ere van het blad wordt een boek uitgebracht, dat op 17 mei, de internationale dag tegen homofobie, verschijnt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden