Update

Televizier-Ring voor 'Flikken Maastricht'

'Flikken Maastricht' is de winnaar geworden van de Televizier-Ring 2014. Het Avrotros-programma versloeg daarmee misdaadserie 'Penoza' en 'SynDROOM' van Johnny de Mol. Humberto Tan is de winnaar van de Zilveren Televizier-Ster, de prijs voor de beste tv-man van het jaar. Chantal Janzen pakte de prijs voor beste vrouwelijke tv-persoonlijkheid.

Vincent Smits
Cast van de televisieserie Flikken Maastricht op de rode loper voor aanvang van het Gouden Televizier-Ring Gala 2014 in theater Carre. Beeld anp
Cast van de televisieserie Flikken Maastricht op de rode loper voor aanvang van het Gouden Televizier-Ring Gala 2014 in theater Carre.Beeld anp

Een jubelende Angela Schijf en Victor Reinier bedankten iedereen in hun speech, maar Reinier zong niet, zoals hij eerder beloofd had. De politieserie 'Flikken Maastricht' staat bekend om zijn trouwe schare fans.

Humberto Tan versloeg bij de Zilveren Televizierster-Man de andere twee genomineerden Art Rooijackers en Johnny de Mol. Tan en zijn team wisten binnen een jaar 'RTL late night' tot de meest populaire latenightshow te maken. 'Dit is mijn gouden medaille, ' zei Tan in zijn dankwoord.

Chantal Janzen troefde bij de vrouwen Floortje Dessing en Linda de Mol af. De Mol won de prijs vorig jaar, toen werd Janzen tweede. Janzen kreeg de prijs vanavond uit handen van voetballers Jasper Cillessen en Memphis Depay. 'Wow, Hans van Breukelen en Aron Winter,' grapte Janzen die vervolgens iedereen uitvoerig bedankte.

Ruud Feltkamp is in Carré uitgeroepen tot het televisietalent van het jaar. De andere genomineerden waren Luuk Ikink, de sidekick van Humberto Tan bij 'RTL late night', en cabaretier Richard Groenendijk. Feltkamp is bekend geworden als acteur in 'Goede Tijden, Slechte tijden'. Hij presenteerde deze zomer de GTST-quiz.

Beste jeugdprogramma
De Gouden Stuiver, de publieksprijs voor het beste jeugdprogramma van dit jaar, ging vanavond naar 'Checkpoint'. Het programma met presentator Klaas van Kruistum versloeg daarmee de andere twee genomineerden: 'Freek in 't wild' met Freek Vonk en 'Wie is de Mol junior' met Art Rooijackers.

In het EO-programma 'Checkpoint' worden allerlei testen en proefjes uitgevoerd. 'Ik weet nog dat we in een koude loods voor een test pvc-buizen aan elkaar probeerde te lassen. Dat lukte niet. Toen zei iemand: 'Dit is geen Gouden Stuiver-materiaal.' Dus wel!', aldus Van Kruistum in zijn dankwoord.

Chantal Janzen op de rode loper bij het Televizierringgala. Beeld anp
Chantal Janzen op de rode loper bij het Televizierringgala.Beeld anp
Humberto Tan met vrouw en kinderen op de loper voor aanvang van het Gouden Televizier-Ring Gala 2014 in theater Carre. Beeld anp
Humberto Tan met vrouw en kinderen op de loper voor aanvang van het Gouden Televizier-Ring Gala 2014 in theater Carre.Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden