Kunsttips

Tekenaars vs. fotografen: zo zien zij de stad

Het Parool

Stad in zicht

null Beeld

Al meer dan honderd jaar verzamelt het Stads­archief eigentijdse fotografie en tekeningen. Zo is een unieke beeldverzameling ontstaan waarin wordt gedocumenteerd wat er in de stad gebeurt en verandert. Tijdens de tentoonstelling Stad in zicht kan men ervaren hoe fotografen en tekenaars Amsterdam zien, hoe ze zich de stad herinneren, wat ze vinden en voelen als Amsterdam het onderwerp van hun werk is. De tentoonstelling daagt de bezoeker uit om het werk van de tekenaars te vergelijken met dat van de fotografen; wat zijn verschillen en wat zijn overeenkomsten? Gedurende de tentoonstelling zullen op een aantal zondagmiddagen kunstenaars wier werk op de tentoonstelling te zien is, een rondleiding geven. Aanmelden is niet nodig. Informatie over de rondleidingen op amsterdam.nl/stadsarchief/agenda/stad-zicht. Toegang is 7,50 euro (kinderen 5 euro). De tentoonstelling is te zien tot en met 8 september.

Kamperen op Pampus

null Beeld

Deze zomer is het mogelijk om een nacht te kamperen op het onbewoonde eiland Pampus. De nachten zijn deel van een crowdfundingsactie. De opbrengst wordt besteed aan een energietransitie om het eiland volledig duurzaam te ­maken. Boeken voor een groepsavond of privé-overnachting via pampus.nl/pampusnachten.

Barton fink

null Beeld

De film Barton Fink van de Coen brothers draait op 23 juli om 19.00 uur in Lab111. Toneelschrijver Barton Fink komt naar Hollywood om een film te schrijven. In het vreemde Hotel Earle worstelt hij met een writer’s block. Zijn buurman probeert hem te helpen, maar een reeks bizarre gebeurtenissen zorgt ervoor dat Fink wordt afgeleid.

Daan Roosegaarde

null Beeld ANP
Beeld ANP

In het Groninger Museum is tot en met 12 januari 2020 het eerste grote museale soloproject van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Presence is een interactieve installatie die Roosegaarde maakte in opdracht van het museum. Het is een groot lichtgevend landschap dat door aanwezigheid van bezoekers van kleur verandert.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden