Taxatie van eigen kunst kan nu online

AMSTERDAM - De veilingmeesters van Gavelers bedachten iets nieuws: via internet taxeren. Dat scheelt een hoop geleur met oude spullen. Directeur Eva Kooijmans vertelt: "Veel aanvragen van klanten kwamen al per e-mail door. Als het al digitaal gaat, waarom maken we dan geen website waar je foto's van het kunstwerk kunt uploaden?" Een Facebookpagina is ook in de maak. En de promotie gaat onder andere via Twitter.

Taxeermijnkunst.nl werkt eenvoudig. In drie stappen wordt de informatie over het kunstwerk ingevuld. Vervolgens moeten zo veel mogelijk foto's geüpload worden. Kooijmans: "Hoe meer informatie hoe beter we kunnen taxeren."

Als de informatie binnen is, wordt er bij Gavelers een gespecialiseerde taxateur op gezet. "Afhankelijk van de complexiteit van de aanvraag, kan een taxatierapport dan in een paar minuten klaar zijn. In de praktijk zal dat wel iets langer duren." Het volledige taxatierapport is gratis.

De nieuwe website is behalve een dienst aan de klant ook een interessante pr-stunt van het veilinghuis. Kooijmans hoopt dat mensen via Gavelers de getaxeerde stukken zullen veilen. Of de taxatie dan overeenkomt met de opbrengst zal moeten blijken. (HET PAROOL)

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden