Nieuws

Talkshows vertrekken deze zomer al naar Hilversum

Op1 en de nieuwe NPO-talkshow die in de vooravond wordt uitgezonden verhuizen deze zomer al van Amsterdam naar het Hilversumse Mediapark.

Roelf Jan Duin en Stefan Raatgever
De tv-studio's op het Westergasterrein gaan verhuizen naar Hilversum.  Beeld Marc Driessen
De tv-studio's op het Westergasterrein gaan verhuizen naar Hilversum.Beeld Marc Driessen

Al eerder was aangekondigd dat de programma’s zouden vertrekken van het Westergasterrein. Een verhuizing naar Hilversum lag voor de hand. Daarover is nu duidelijkheid: de shows worden voortaan in studio 3 en 4 op het Mediapark opgenomen. En ook de datum van de eerste uitzendingen vanaf de nieuwe locatie is duidelijk: dat wordt maandag 30 augustus.

Ook de redacties van Op1, M en het programma dat in de plek komt van De Vooravond, verplaatsen zich na de zomer naar Hilversum. De redactie van het nieuwe programma van Sophie Hilbrand en Khalid Kasem wordt gehuisvest in het pand van omroep BNNVARA. Die van Op1 zal vanaf een etage boven de studio’s gaan werken.

De verhuizing is volgens de omroepen noodzakelijk ‘met het oog op efficiency en kosten’. BNNVARA-woordvoerder Thijs Verheij zegt dat de omroep verwacht ‘doelmatiger te kunnen gaan werken vanaf een locatie waar makers en presentatoren dichtbij elkaar zitten.’

Nu Renze Klamer en Fidan Ekiz van de presentatie van De Vooravond zijn afgehaald en het programma mogelijk een nieuwe naam krijgt, vindt de omroep het logisch om het begin van het nieuwe tv-seizoen te laten samenvallen met de switch naar een nieuwe studio.

Vanaf 2010 werden talkshows De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman opgenomen op het Westergasterrein. Daarna kregen ook Pauw, Jinek, Op1, M en De Vooravond er een plek.

Met het verdwijnen van de praatprogramma’s verliest het Westergasterrein een belangrijk uithangbord, maar eigenaar Duncan Stutterheim ziet ook kansen, zo zei hij al in maart toen het nieuws over het vertrek van de shows naar buiten kwam. “We hebben nog steeds de visie om van de Westergas een cultuurdorp te maken,’’ zegt hij nu. “We vinden het ook leuk als de hoofdstraat een wat opener karakter krijgt.’’

Inmiddels zijn er volgens Stutterheim ‘heel veel leuke nieuwe plannen’ binnengekomen. Maar een definitieve keuze over de invulling is nog niet gemaakt.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden