Kunsttips

Streetart in de Beurs van Berlage en muziek in het Vondelpark

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje

Het Parool
Chaos, door Takashi Murakami Beeld EPA
Chaos, door Takashi MurakamiBeeld EPA

International art fair

Liefhebbers en verzamelaars van pop- en streetart kunnen op 30 en 31 augustus terecht op de Amsterdam International Art Fair. Ruim 120 exposanten tonen in de Beurs van Berlage onder meer werk van bekende en opkomende schilders, beeldhouwers, fotografen en streetart-kunstenaars uit landen als de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan, China en Nederland. Het accent ligt op hedendaagse, moderne kunst met een speciale focus op streetart. Zo zijn er werken te zien van Takashi Murakami, Peter Anton en bekende streetartists als Kaws en Loes van Delft. Van Delft maakt schilderijen en tekeningen en bewerkt kledingstukken en tassen. Kaws is bekend door zijn exclusieve speelgoed en pluche figuren.

Zaterdag 31 augustus om 16.00 uur wordt de Best Artist Award uitgereikt door een driekoppig jury bestaande uit kunstenaar Henk Veen, beeldhouwer Ruurd Hallema en kunstverzamelaar Roy Koster. Kaarten zijn online 10 euro.

Een diverse groep vrouwen Beeld
Een diverse groep vrouwen

Celebrating Dissent

Vrouwen uit verschillende landen, van verschillende culturen en religies, komen 30 augustus tot en met 1 september bij elkaar in de Balie voor Celebrating Dissent. Tijdens het festival wordt vrijheid gevierd met theater, lezingen, poëzie, film, stand-up comedy en verschillende gesprekken. Programma via debalie.nl.

Mylou Frencken Beeld
Mylou Frencken

Light verse festival

In het Amsterdamse Bostheater vindt op 1 september van 17.30 tot 23.30 uur het Light Verse Festival plaats. Onder anderen Erik van Muiswinkel, Katinka Polderman en Jan Boerstoel vullen het programma met poëzie, dichtkunst en muziek. Ook is het prijswinnende liedjesprogramma van Mylou Frencken te zien. Kaarten zijn 26 euro.

Vondelpark Openluchttheater Beeld
Vondelpark Openluchttheater

Familie decibel

In het Vondelpark Openluchttheater zijn Micha Wertheim en Fay Lovsky op 31 augustus om 14.00 uur te zien in de voorstelling Familie Decibel, naar het gelijknamige prentenboek. Iedereen kan muziek maken. Om dat te bewijzen leert Micha Wertheim cello spelen. Maar dan komt hij plots met bebloede handen het podium op.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden