PlusSignalement

Signalement

Nu ook in de boekhandel.

Het Parool
null Beeld

De man die van zijn been een lamp maakte

Na Ananas en Mr. Kaor Yamamoto, in 2018 een van de best gelezen verhalen uit Het Parool en bekroond met een Mercur voor beste reportage, is van Lex Boon verschenen De man die van zijn been een lamp maakte. Een bundeling van zijn beste, leukste en meest verbazingwekkende reportages.

null Beeld

Gezel in marmer

Na het succes van haar laatste roman De herinnerde soldaat komt uitgeverij Pluim met een heruitgave van Gezel in marmer van Anjet Daantje, een roman die eerder verscheen bij Thomas Rap en niet meer verkrijgbaar was. Over de gecompliceerde vriendschap tussen een beeldhouwster en een steenhouwster, over commercie, roem en illusies.

null Beeld

De jongens van Barbarber

‘Het abonneetal is precies 26,’ schrijft J. Bernlef in november 1959 aan G. Brands over het blad ­Barbarber dat ze een jaar daarvoor met hun vriend K. Schippers waren begonnen, een tijdschrift dat humor en dada in de Nederlandse letteren bracht. Journalist Toef Jager schreef het bij Querido ­verschenen De jongens van Barbarber, hoe een vriendschap het literaire landschap veranderde.

null Beeld

Magneetje

Prentenboekenmaker Milja Praagman komt bij ­Leopold met de rijk geïllustreerde dichtbundel ­Magneetje. Gedichten over jij en ik, over dat ene ogenblik, over ruzie en herrie. ‘Weet je.../ Jij bent een/ magneetje./ En ik gloei/ een beetje,/ van mij/ zo dicht bij/ jou. De cover is ook verkrijgbaar als gelimiteerde print en magneetje via miljapraagman.nl.

null Beeld

De dood van Francis Bacon

Een groot schilder ligt in Madrid op zijn sterfbed op de intensive care. Max Porter debuteerde met de internationale bestseller Verdriet is het ding met veren. Nu is er bij De Bezige Bij, vertaald door Saskia van der Linge, zijn poëtische verbeelding van de laatste dagen van de Engelse kunstenaar Francis Bacon (1909 – 1982).

null Beeld

Carl Friedman, Verzameld werk

Carl Friedman (1952-2020) debuteerde in 1991 met de novelle Tralievader. In 1992 verscheen de roman Twee koffers vol, vertaald in het Duits, Engels, Frans en Russisch. Voor haar werk ontving ze de E. du ­Perronprijs. Uitgeverij Van Oorschot publiceert nu haar verzameld werk, waaronder een grote hoeveelheid ongepubliceerde verhalen, aangevuld met ­aangevuld met essays, columns en gedichten en ingeleid door Frits Abrahams.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden