Serious Request levert ruim 7,5 miljoen euro op

De 3FM-actie Serious Request heeft dit jaar ruim 7,5 miljoen euro opgebracht. De opbrengst gaat dit keer naar kinderen en jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Sudan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. 

Redactie
3FM dj's Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen tonen het opgehaalde eindbedrag op het podium bij het Glazen Huis Beeld anp
3FM dj's Paul Rabbering, Domien Verschuuren en Giel Beelen tonen het opgehaalde eindbedrag op het podium bij het Glazen HuisBeeld anp

Rond 21.00 uur donderdagavond verlieten de dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering het Glazen Huis in Heerlen, waar ze zes dagen zonder te eten en 24 uur per dag tegen betaling muziek draaiden.

Na hun 'vrijlating' liepen ze naar het podium vlakbij het Glazen Huis, waar de eindopbrengst, 7.562.985 euro, bekend werd gemaakt. Dat bedrag is wel veel minder dan eerdere jaren. Vorig jaar werd er in totaal 12 miljoen euro opgehaald. In 2013 bracht de jaarlijkse goededoelenactie ruim 12,3 miljoen euro op.

Veel belangstelling
De drie dj's lieten zich vorige week vrijdag vrijwillig opsluiten in het Glazen Huis op het Pancratiusplein in Heerlen door de Britse singer-songwriter James Morrison en Ilse DeLange. De deur werd donderdagavond weer opengedaan door diegene die tijdens een Serious Request-veiling het hoogst had geboden voor deze handeling.

De plaatjes draaiende mannen trokken veel belangstelling. Ook op kerstavond was het druk rond het Glazen Huis. Op een buitenpodium traden sinds het einde van de middag artiesten op als Dotan, Typhoon, Lucas Hamming en Nielson.

Drukte voor het Glazen Huis op het Pancratiusplein. Beeld anp
Drukte voor het Glazen Huis op het Pancratiusplein.Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden