Podcast - Ik zag iets moois

Schrijver Philip Huff: ‘Schoenmaker blijf bij je leest? Onzin’

Onder strikte veiligheidsmaatregelen opende Vondel CS de kelderdeuren en mochten presentatoren Malou Holshuijsen en Cathelijne Blok naar binnen om een nieuwe aflevering van Ik zag iets moois op te nemen. Deze week is schrijver Philip Huff te gast.

Malou Holshuijsen

Huff is momenteel te zien in het NTR programma Dream School met als lesstof zijn (verfilmde) boek Niemand in de stad.

“Ik ben best veel op middelbare scholen, niet alleen op Dream School. Ik probeer altijd lief te zijn voor de versie die ik zelf vroeger was. Als ik terugdenk aan hoe ik zelf was op die leeftijd, dan had ik helemaal achterin gezeten, of ik had gedacht: ‘Oh, dat uur dat die schrijver komt ga ik niet.’ De leerlingen kregen de opdracht om mijn boek Niemand in de stad te lezen. Dat het boek verfilmd is en er waarschijnlijk ook leerlingen zijn die de film hebben gekeken, vind ik niet erg. Natuurlijk heb ik het wel meteen door, maar het gaat er niet om iemand te betrappen op het niet lezen van mijn werk. Het gaat om het gesprek wat ik daarna met ze wil voeren. Hoe gaan de leerlingen om met hun vrijheid? En met hun seksualiteit? Hoe verhouden ze zich tot hun ouders? Daar wil ik over praten. Of dat gesprek start naar aanleiding van het zien van een film of het lezen van het boek maakt mij niet zo veel uit.”

Wat is het mooiste wat Philip, Malou en Cathelijne deze week zagen? Een aflevering met Nick Cave, stoepkrijt, de onderkant van opa’s wandelstok en zijn die seksscènes nou autobiografisch?

Alle podcasts van Het Parool zijn te vinden op www.parool.nl/podcast en op iTunes en Spotify.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden