Schikking Sheen na ontslag 'Two and a Half Men' rond

Acteur Charlie Sheen heeft gisteren een schikking bereikt met Warner Bros. Television, de producent van de succesvolle tv-comedy Two and a Half Men. Het televisiebedrijf gaf een verklaring uit waarin staat dat de rechtszaak tot tevredenheid van alle betrokken partijen tot een eind is gebracht. Over het geldbedrag dat Sheen krijgt uitgekeerd, is niets bekendgemaakt.

Charlie Sheen met zijn vader Martin, eind vorige week in Los Angeles bij de première van de film 'The Way'. Beeld bruno
Charlie Sheen met zijn vader Martin, eind vorige week in Los Angeles bij de première van de film 'The Way'.Beeld bruno

De acteur vroeg aanvankelijk 100 miljoen dollar als compensatie voor zijn ontslag. Zijn rol in de serie maakte Sheen de afgelopen jaren tot de best betaalde acteur in de televisiewereld. Per aflevering ontving hij tussen de 1,2 en de 2 miljoen dollar. Het compensatiebedrag dat hij eiste, was mede gebaseerd op het percentage dat hij ontving uit de verkoop van dvd's en de uitzendrechten van de comedy.

Volgens het dagblad Los Angeles Times omvat de schikking een bedrag van 25 miljoen dollar, maar entertainmentwebsite TMZ schrijft dat de deal de komende jaren inderdaad zou kunnen uitlopen op het door Sheen geëiste bedrag van 100 miljoen dollar.

Sheen gedroeg zich aanvankelijk vijandig ten opzichte van zijn voormalige werkgever, maar trok de afgelopen maanden opzichtig bij. Tijdens de uitreiking van de Emmy Awards, vorige week, wenste hij de makers van Two and a Half Men alle succes. De openingsaflevering van het eerste Sheen-loze seizoen trok daags erop meteen het recordaantal kijkers van bijna 28 miljoen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden