RTL waagt de gok met Spijkerman

Spijkerman werd verguisd nadat hij de VARA verliet om voor de nieuwe zender van John de Mol te gaan werken; zijn programma's flopten. Foto GPD Beeld
Spijkerman werd verguisd nadat hij de VARA verliet om voor de nieuwe zender van John de Mol te gaan werken; zijn programma's flopten. Foto GPD

BUSSUM - Lef kan RTL dit najaar niet worden ontzegd. Het 20-jarige mediabedrijf zet komend televisieseizoen zwaar in op een gloednieuw programma, met in de hoofdrol de afgelopen jaren zo geplaagde Jack Spijkerman. Hij is terug op de zaterdagavond.

De voormalige Talpa-presentator brengt vanaf komende zaterdag 'Wat vindt Nederland?' Daarin moet de mening van 'de Nederlander' de basis vormen van een speelse strijd tussen twee teams van vrienden, collega's of familieleden. Ze moeten de uitkomsten raden van vragen als 'Wie wordt als het aan u ligt de nieuwe ministerpresident: Wilders of Rouvoet? Of: Willem Holleeder en Joran van der Sloot liggen in de gracht. U heeft echter maar één reddingsboei. Wiens leven redt u?'

Spijkerman werd verguisd nadat hij de VARA verliet om voor de nieuwe zender van John de Mol te gaan werken. Zijn programma's flopten; velen concludeerden dat hij met zijn omstreden overstap had afgedaan voor de tv-kijker. Maar RTL heeft na lang wikken en wegen besloten toch met de ooit zo razend populaire programmamaker in zee te gaan en verwacht veel van de formule die is ontwikkeld door Talpa, het productiebedrijf van John de Mol. Jack Spijkerman steekt de thermometer in Nederland, zoals het format wat plastisch wordt omschreven, met hulp van co-presentatrice Sandra Schuurhof, de royaltyverslaggeefster van RTL Nieuws. Opvallend is dat de eveneens niet onomstreden Maurice de Hond niet langer de man achter de peilingen van het programma blijkt. Bureau Intomart/gfk doet nu de onderzoeken. Streven is dat er ook nieuws uitkomt.

Een veiligere keuze is Let's Dance dat ook zaterdag begint. In het uit Groot-Brittannië afkomstige programma spelen Bekende Nederlanders een wereldberoemde dansact na uit hun favoriete videoclip, film of musical. Als 'look a like' van bijvoorbeeld Michael Jackson, The Blues Brothers of John Travolta en Olivia Newton John voeren maar liefst 50 BN'ers hun ingestudeerde dans uit. De sms-opbrengsten komen ten goede aan de stichting Kika, voor jonge kankerpatiëntjes.

Gordon onderzoekt hoe het gesteld is met de glamour in de polder. Zetten eregasten op premières nog steeds om de hoek van het theater hun fiets op slot om vervolgens in een limousine te stappen? Vanaf vrijdag 4 september loopt het veelvuldig klagende feestbeest, dat wel weer eens een succesje kan gebruiken, in 'Glitter Glamour Gordon' om professionele redenen allerlei party's af.

Dan begint eveneens het laatste seizoen van Gooische Vrouwen waarin Cheryl Morero (Linda de Mol) zich de kunst van paaldansen eigen probeert te maken. Oude tijden herleven ook bij RTL 4, want vanaf morgen (woensdag 26 augustus) keert Ursul de Geer terug met 't Is Hier Wéér Fantasties!' waarin hij oude bekenden spreekt die hij ontmoette tijdens zijn roemruchte reisprogramma met dezelfde titel, begin jaren negentig. Martijn Krabbé krijgt de 'late night' quiz De Slimste, en Carlo Boszhard & Irene Moors hebben met Life4you weer een gezellig babbelprogramma op de zondagmiddag te pakken.

Op RTL5 is vanaf volgende maand te zien hoe Paris Hilton en Nicole Richie - in ieder geval zolang de camera's snorren - weer goede vriendinnen zijn. In een nieuwe reeks van de realityreeks Simple Life bezoeken ze een Amerikaans kamp waar jongeren komen om af te vallen.

Onder meer Bridget Maasland en Eddy Zoey moeten in Ibiza 24/7 de magie ontrafelen van het Spaanse eiland waar het rode lopervolk massaal hun vakantie doorbracht. Later in het najaar keren onder meer Ushi (het succesvolle programma waarin Wendy van Dijk zich voordoet als een onnozele Japanse interviewster die onder anderen Larry Hagman voor de gek houdt), De Frogers, (deze keer helemaal 'heppie' op een camping voor kansarme kinderen) en de dramaserie Voetbalvrouwen terug.

RTL begint vanaf 2 oktober met haar eerste digitale themakanaal, RTL Lounge, gericht op de jonge vrouw van nu. Er worden 24 uur per dag programma's uit binnen- en buitenland op het gebied van drama en lifestyle uitgezonden. (GPD)

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden