Roxane van Iperen schrijft Boekenweekessay voor 2021

Roxane van Iperen schrijft het Boekenweekessay van komend jaar. Eerder was al bekend dat Hanna Bervoets het Boekenweekgeschenk voor 2021 schrijft.

ANP
Roxane van Iperen. Beeld Klaas Hendrik Slump
Roxane van Iperen.Beeld Klaas Hendrik Slump

De 86ste Boekenweek, die als thema Tweestrijd heeft, vindt plaats van zaterdag 6 tot en met zondag 14 maart 2021. Het speciale essay van Van Iperen wordt voor 3,75 euro bij de boekhandel aangeboden. De schrijver vindt het een ‘hele eer’ om op deze manier deel uit te maken van de jaarlijks leesbevorderingscampagne.

In haar reactie verwijst ze ook naar het losbarsten van de coronacrisis in maart van dit jaar. “Uitgerekend in de laatste Boekenweek kwam de wereld zoals we die kenden knarsend tot stilstand, en in de onzekere periode die we nu betreden kunnen goede verhalen en beschouwingen extra houvast bieden. Het thema Tweestrijd geeft daar alle ruimte voor: het gaat wat mij betreft niet alleen over het onderzoeken van (innerlijke) conflicten, maar ook over stellingname in politieke en sociale kwesties, en de keuzes die mensen maken − ten goede en ten kwade.”

In 2016 verscheen Van Iperens debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde ‘t Hooge Nest. Daarvan werden tot op heden meer dan 175.000 exemplaren verkocht, terwijl het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019. De filmrechten zijn verkocht aan Man Up, het productiebedrijf van Carice van Houten en Halina Reijn.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden