Ronan Keating dacht dat iedereen hem haatte

Voor Boyzone-zanger Ronan Keating markeert zijn nieuwe soloalbum Fires het einde van een donkere periode waarin hij vreemdging en zijn huwelijk op de klippen liep. 'Ik heb fouten gemaakt', aldus Keating.

De 35-jarige zanger windt er geen doekjes om. 'Ik heb een paar moeilijke jaren achter de rug', zegt de Ier, doelend op de periode die volgde op de onthulling dat hij in 2010 een affaire had met een achtergronddanseres van Boyzone. Keating en zijn vrouw bleven aanvankelijk bij elkaar voor de kinderen, maar maakten in april van dit jaar bekend toch uit elkaar te zijn.

Naast zijn relationele problemen worstelde Keating met zijn professionele identiteit. 'Ik vroeg me af wat voor een artiest ik anno
2012 was. Het heeft me wat tijd gekost om daar achter te komen.
Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik terug moest naar mijn roots, terug naar popmuziek, terug naar twaalf jaar geleden, toen ik mijn eerste soloalbum maakte. Fires voelt bijna als mijn tweede album in plaats van mijn zesde.'

Terugdenkend aan 2000, toen Keating zijn eerste soloplaat Ronan uitbracht, bekent hij dat hem overkwam wat veel artiesten overkomt.
'Na het succes van mijn eerste album had ik behoefte aan verandering.
Ik wilde credibilty en respect. Het is lachwekkend, kinderachtig en onvolwassen, maar zo gaat dat: je verlangt naar bevestiging.' (FaceCulture)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden