Rob Geus keert terug als keurmeester in De Smaakpolitie

Vanaf volgende week keert Rob Geus na drie jaar terug als keurmeester van het programma De Smaakpolitie bij SBS6.

Florian Teufer
Rob Geus Beeld anp
Rob GeusBeeld anp

'De nieuwe zenderbaas van SBS vroeg of ik toch opnieuw de witte jas aan wilde trekken', vertelt Geus in een interview met Veronica Magazine.

In De Smaakpolitie overvalt keurmeester Geus een aantal willekeurige restaurants per gemeente. Geus duikt met een camera de keuken in en gaat na of de hygiëne in de zaak wel op orde is, waarna hij het etablissement een duimpje omhoog of een duimpje omlaag uitdeelt. Restauranteigenaren die niet meedoen aan het programma beschouwt hij bij voorbaat als onpluis.

SBS stopte met het programma, maar Geus kreeg veel aanvragen van horecazaken die gekeurd wilden worden en begon daarop zijn eigen keurmerk: De Keus van Rob Geus.

Vlag en wimpel
VARA-programma Rambam liet zien dat Geus niet altijd even zuiver werkte bij het uitdelen van dat keurmerk. Rambam nodigde Geus uit namens een restaurant dat hij eerder had afgekeurd tijdens een opname van De Smaakpolitie. Het restaurant kwam de tweede keer met vlag en wimpel door de test. "Rob Geus, bekend van SBS heeft het goedgekeurd. Dan komt de rest vanzelf," zegt Geus in de aflevering.

Ook kregen sommige restauranteigenaren na de keuring in De Smaakpolitie een 'hulptraject' aangeboden, in de vorm van een tweede keuring bij Geus' eigen bedrijf. De kosten van die keuring bedroegen 2800 euro, met een jaarlijkse verlenging van het keurmerk à 1750 euro per jaar. Voor een promotiefilmpje met Geus in de hoofdrol moest 1000 euro worden neergelegd.

Volgens Geus heeft zijn eigen keurmerk niks te maken met het keurmerk van De Smaakpolitie. Bij De Keus van Rob Geus zou voedselhygiëne voorop staan, en niet de hygiëne van het restuarant. Komend seizoen keurt Geus horecazaken met een verborgen camera.

De Smaakpolitie, woensdag 11 januari om 20:30 uur op SBS6.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden