Rijksmuseum komt met 'typisch Nederlands' kookboek

Vijftig typisch Nederlandse ingrediënten vormen de basis voor 130 gerechten in een kookboek dat het Rijksmuseum in Amsterdam maandag uitbrengt.

In het boek staan afbeeldingen die de culinaire historie van ons land weergeven.Beeld Rijksmuseum

Hiervoor hebben onder anderen vijftig topkoks, zoals Robert Kranenborg en Jonnie Boer, met een van die ingrediënten een recept bedacht.

In het boek staan verder negenhonderd afbeeldingen van voorwerpen uit de collectie van het Rijks, die de culinaire historie van ons land weergeven. Van fruit, zuivel en vis op stillevens tot bestek, serviesstukken en keukens uit beroemde poppenhuizen.

Jonah Freud, culinair journalist en eigenaar van De Kookboekenhandel in Amsterdam, stelde het Rijksmuseum kookboek samen op initiatief van directeur Wim Pijbes. Irma Boom nam de vormgeving op zich. Ze koos ervoor om een papiersoort te gebruiken dat doet denken aan bakpapier.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden