Rijks krijgt fonds Willink

AMSTERDAM - Een nieuw fonds moet er voor zorgen dat het werk van de schilder Carel Willink (1900-1983) nationaal en internationaal bekender wordt. Sylvia Willink-Quiël, de weduwe van de magisch-realistische schilder, heeft daarvoor het Sylvia en Carel Willink Fonds opgericht.

Dit fonds op naam van het Rijksmuseum zal het museum ook steunen met het bestuderen, restaureren en verwerven van het werk van Carel Willink. Vorig jaar verwierf het museum nog een zelfportret van de schilder en vier jaar geleden schonk Sylvia Willink zijn negentien belangrijkste schetsboeken aan het Rijks.

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Carel Willink overleed. Het fonds is volgens Sylvia Willink dan ook een gebaar van liefde over het graf heen en een mogelijkheid om nog iets voor hem te doen, ook als zij er zelf niet meer is.

De band tussen het Rijksmuseum en Carel Willink was hecht en gaat ver terug. De kunstenaar bezocht het museum vaak. In veel van zijn schilderijen komt de tuin van het museum terug. Willink woonde daar van 1935 tot zijn dood in 1983 tegenover. (Van onze kunstredactie)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden