Han Lips kijkt tv

Renze Klamer verbindt alle lol moeiteloos aan elkaar

Han Lips schrijft elke dag over wat hem is opgevallen op tv. Vandaag: Op Vrijdag.

Han Lips
null Beeld

Geprikkeld door het nieuws dat Renze Klamer samen met Fidan Ekiz de opvolger van De Wereld Draait Door gaat presenteren, schakelde Lips in voor Klamers geesteskind Op Vrijdag. Nu Lips wist dat hij naar de man keek die de leemte die Matthijs van Nieuwkerk achterliet, zal moeten vullen, voelde hij vooral mededogen bij de vrolijke grapjes die Klamer uitserveerde.

Want je zal het maar moeten doen: het programma vervangen dat nu het een paar maanden van de buis is al redelijk onvervangbaar blijkt. Misschien, bedacht Lips, kan dat vanaf 31 augustus ook in het voordeel van Klamer en Ekiz werken: de schoenen van Van Nieuwkerk zijn zo immens dat van het jonge tweetal redelijkerwijs niet verwacht kan worden die meteen te passen.

Qua hoofdpodium-voorbereiding traint Klamer in Op Vrijdag vooral de luchtige kant van het bestaan als talkshowhost. Journalistiek bleek hij op de radio en in talentenspeeltuin Na het Nieuws eerder al ruim voldoende onderlegd. Aan het feit dat Op Vrijdag zelfs voor een regenachtige vrijdagavond wel erg aan de oppervlakte bleef, tilde Lips niet zo zwaar.

Op Vrijdag is verhuisd naar prime time, maar begon aan de rand van de nacht en lijkt daar ook beter te passen. De aaneenschakeling van ditjes en datjes (Wist u dat Roos Moggré niet kan koken? En vaak verjaardagen vergeet?) was zo licht dat hij bijna het raam uitwaaide. Wel verdient de verslaggever die de straatinterviews maakte een eervolle vermelding voor de prachtige populatie voorbijgangers die hij over Moggré en Jan Jaap van der Wal liet praten.

En Klamer? Die verbond alle lol moeiteloos aan elkaar. Hij zong een liedje en luisterde verder vooral met aanstekelijk plezier naar de anekdotes van zijn gasten. Bij wie had Lips die aanmoedigende pretogen nou ook weer eerder gezien? Oh ja, bij Van Nieuwkerk!

Reageren? hanlips@parool.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden