Serierecensie

Recensie: Serie Hockeyvaders is nog geen Gooische Vrouwen

De serie Hockeyvaders gaat over het reilen en zeilen van een hockeyclub. Die komt in zwaar weer nadat een foute verjaardagsgrap uitlekt.

Andre Nientied
Remko Vrijdag, Walid Benmbarek en Tijn Docter in 'Hockeyvaders'. Beeld Videoland
Remko Vrijdag, Walid Benmbarek en Tijn Docter in 'Hockeyvaders'.Beeld Videoland

Het 100-jarig jubileum van hockeyclub Laurentius (HCL) staat voor de deur en dat moet goed gevierd worden. Veel reden tot feest is er echter niet want HCL zit in de financiële problemen, al bagatelliseert voorzitter JP (Tijn Docter) dat nogal onhandig. Hij steekt liever energie in het verjaardagsfeestje van Kasim (Walid Benmbarek), de enige Marokkaanse hockeyvader van het stel.

Die kan er zelf om lachen als JP en zijn drankzuchtige vriend Wouter (Remko Vrijdag) met een foute kamelenact komen opdraven, maar wanneer een filmpje van het voorval online komt heeft JP er een probleem bij. Temeer daar zijn vrouw Emma (Sanne Wallis de Vries) de plaatselijke wethouder is, en die zit niet te wachten op een racistisch voorvalletje bij de lokale hockeyclub. Ook de sponsor, een advocatenkantoor, dreigt zich terug te trekken.

Wanneer er ook nog een oud incident van grensoverschrijdend gedrag van de coach van het dameselftal boven water komt is JP nog minder te benijden.

De zevendelige Videolandserie Hockeyvaders wordt door de makers getypeerd als lichte dramaserie, iets tussen komedie en drama in. Drama zit er genoeg in: de vrouw van Wouter heeft hem verlaten voor een vrouw, de vader van Kasim ligt op sterven, en bij de hockeymeisjes en -jongens gieren de hormonen in het rond. Zeker in de eerste aflevering lopen zoveel verhaallijnen en personages door elkaar dat je als kijker soms de draad kwijtraakt.

Een nieuwe Gooische Vrouwen is Hockeyvaders (nog) niet maar de cast is in elk geval veelbelovend, met bovendien bijrollen van Annet Malherbe en Beau van Erven Dorens.

SERIE
Licht drama

Hockeyvaders
Te zien op Videoland

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden