Reacties op overlijden acteur Rijk de Gooyer

Acteur en schrijver Maarten Spanjer was 40 jaar bevriend met De Gooyer: Rijk was een goede vriend en een deel van mijn leven. Ik ben met hem opgegroeid en heb een aaneenschakeling van mooie momenten met hem beleefd. Ik heb erg met die man gelachen. Ik ben zelden iemand tegengekomen die zulke mooie verhalen kon vertellen. Ik hing aan zijn lippen.

Redactie
© ANP Beeld
© ANP

Het hart van De Gooyer lag volgens zijn vriend bij films. Regisseur Ate de Jong, die meerdere malen met De Gooyer samenwerkte, roemde zijn discipline: Escapades buiten de set, maar als er gedraaid moest worden, stond hij er. Hij respecteerde de regisseur.

Ook in de Tweede Kamer reageerde men op het overlijden van De Gooyer. Tijdens de begrotingsbehandeling van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wijdde PVV'er Roland van Vliet een interruptie aan hem: Hij is overleden en ik bewonder hem als icoon van de Nederlandse cultuur, toneel en tv.

Twitter

Verschillende bekende Nederlanders reageerden op Twitter verslagen op zijn overlijden. Zo deelden onder anderen zanger Danny de Munk, presentator Cornald Maas en acteur Kasper van Kooten hun verslagenheid via de berichtensite.

Presentator Cornald Maas: Johnny & Rijk, voor eeuwig Een Paar Apart nu, in hemelse sferen.

Zanger en acteur Danny de Munk: Mijn vriend RIJK !!! Ben zeer verdrietig en geschrokken van 't plotseling overlijden R.I.P.

Acteur en cabaretier Kasper van Kooten: Ach jeetje Rijk. Rust levendig lieve meneer.

Cabaretier Tijl Beckand: Zonder Rijk is Nederland een stuk armer.. #eengrootacteuroverleden.

Royaltyverslaggever Marc van der Linden: Rijk de Gooyer overleden. Wat heb ik vaak om hem moeten lachen! Ik hoop dat hij rustige dood heeft gehad.

Nieuwslezer Jan de Hoop: Ach wat jammer. Acteur Rijk de Gooyer is vandaag in Amsterdam overleden. Hij is 85 jaar geworden. Mooie herinneringen met natte haartjes.

KPN
Rijk de Gooyer heeft in de jaren '90 gespeeld in een aantal reclamespotjes van KPN, die mede door zijn rol zeer succesvol waren. Wij betreuren zijn overlijden.

Crematie

De crematie zal op een nog onbekend tijdstip in besloten kring plaatsvinden. Er staart geen publieke herdenkingsbijeenkomst gepland.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden